dinsdag 15 oktober 2013

Herfstvakantie: lekker erop uit

Jippie! We hebben de eerste weken van school weer overleefd. Tijd voor welverdiende ontspanning, want zeg nu zelf, de boog kan niet altijd gespannen staan nietwaar. Daarom is het voor scholieren lekker herfstvakantie. Even een weekje lekker relaxen. Door de vakantiespreiding geniet deze week regio zuid van de herfst en mogen volgende week regio midden en noord met vakantie. Gelukkig houden veel pret- en dierenparken rekening met deze spreiding en kun je dus twee weken lang genieten van allerlei leuke activiteiten.



Dolfinarium: dromen bij dolfijnen
Heb jij de show Aquabella al gezien? En ben je al op kraamvisite geweest bij de dolfijnen? Dan moet je opschieten, want 27 oktober om 17:00 uur sluit het Dolfinarium haar deuren voor de winterstop. Gelukkig is het park de komende twee weken iedere dag geopend. Kinderen mogen overigens in de herfstvakantie komen logeren. Voor het programma ‘Dromen bij Dolfijnen’ en de andere leuke herfstactiviteiten, bezoek je natuurlijk de website. (foto: Berry de Nijs)

Dierenpark Amersfoort: spanning in het Dinobos
Het regent, het regent, maar dat maakt in het Dinobos niets uit. Het is namelijk tijd voor de spannende Dino Days & Nights. Wekenlang heeft het Dinobos een metamorfose ondergaan, zodat jonge ontdekkingsreiziger onbevreesd van het bos kunnen komen genieten. Overdag kun je ravotten op de stormbaan (je wordt vies, maar dat geeft natuurlijk niet) en je kunt zweven als een Pterodactyl! De speciale avondopenstelling is weggelegd voor de echte avonturiers, want de levensgrote dino’s gaan gezellig aan de wandel! Spannend! Voor meer informatie kijk je op DierenparkAmersfoort.nl. (foto: Berry de Nijs)

Safaripark Beekse Bergen: JEUK!
Mensen hebben wel eens last van jeuk. Zo net op dat plekje op je rug waar je moeilijk bij kan, zodat je langs de deurpost moet schuren voor een beetje verlichting. Dieren hebben ook wel eens jeuk. Om dat te bewijzen organiseert Safaripark Beekse Bergen de Jeukweken. Hoe gaan dieren bijvoorbeeld met jeuk om? Wat doen ze om parasieten te verjagen? En hoe gaat dat vlooien nu precies in zijn werk? Tijdens de bus- en bootsafari krijg je antwoord op al deze vragen. Overigens is de hevige regenval van afgelopen zondag heel fijn tegen de jeuk: lang leve de modderpoel! (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Apenheul: lekker spelen tussen de apen
Het zijn nog altijd de orang-oetan weken in dierenpark Apenheul met heel veel activiteiten om het orang-oetan eiland. Dus ook in de herfstvakantie kun je hier heel veel beleven. Wist je dat orang-oetans het heel leuk vinden om te spelen? Daarin verschillen ze niet zoveel van mensen en kinderen. Speciaal voor de kinderen is er tijdens de herfstvakantie een Playmobil speeldorp, waar kinderen lekker kunnen spelen en bouwen. Heb jij Amos al eigenlijk al gespot? Net als Dolfinarium sluit ook Apenheul haar deuren aan het einde van de herfstvakantie. Echter kun je wel deze maand tegen een zeer gereduceerd tarief het abonnement voor 2014 aanschaffen. Dan kun je volgend jaar het hele seizoen van de aapjes genieten. (foto: Apenheul)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.