woensdag 16 oktober 2013

Apenliefde in Zoo Parc Overloon

De meest ware liefde is misschien wel apenliefde. Vooral de liefde tussen witwanggibbons Nonkel en Kanette is er een die de tand des tijd zal blijven doorstaan. De Franse Nonkel kwam 12,5 jaar geleden naar Nederland naar Zoo Parc Overloon en een dag later mocht hij Kanette uit Apenheul het hof maken. Dat ze niet verlegen was, bleek wel uit haar overheersende, ondeugende karakter. Maar ze heeft zich wel laten inpakken door de charmes van Nonkel. Hun liefde is bezegeld met drie kinderen, allemaal mannetjes, die inmiddels in andere dierentuinen in Europa verblijven. Vandaag zijn ze precies 12,5 jaar samen en dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden.Taart
Hoe vier je een 12,5 jarig huwelijk van witwanggibbons eigenlijk? Met cadeautjes natuurlijk. Kinderen mochten bij binnenkomst grabbelen in de grabbelton en ook de volwassenen maakten kans op leuke prijsjes. Nonkel en Kanette werden vanmiddag getrakteerd op een heerlijke fruittaart. Dit was uiteraard geen echte taart, maar een punt vormige kist gevuld met vers fruit (ananas, banaan, druiven, kiwi en appel) en groente (bietjes en andijvie) op een bedje van stro. De taart was met heel veel liefde klaar gemaakt door verzorgster Nathalie. Merijn, de glunderende, trotse kinderdirecteur van het dierenpark, mocht samen met Nathalie de taart op het eiland zetten en daarna Nonkel en Kanette uit het verblijf laten.

Lekkere hapjes
Kanette vloog direct op het lekkers af en zocht lekker alle druifjes tussen het hooi uit, at op haar gemak een banaantje en smikkelde van de ananas. Nonkel moest even wennen aan alle aandacht en het vreemde kistje op het eiland, maar uiteindelijk snoepte hij ook vrolijk mee van al het lekkers. Natuurlijk onder het toeziend oog van veel toeschouwers. En uiteraard werd het ‘bruidspaar’ uit volle borst toegezongen. Het was een zeer bijzondere middag in een bijzonder leuk, gezellig en vooral liefdevol dierenpark.

Gefeliciteerd Nonkel en Kanette, dat jullie nog maar lang samen mogen blijven!Foto's
links boven: Nathalie met de fruittaart
rechts boven: Merijn op het witwanggibboneiland
links onder: Nonkel houdt alles scherp in de gaten
rechts onder: Kanette vindt de traktatie zeer geslaagd
(foto's: Berry de Nijs)

Meer foto’s van deze bijzondere middag vind je op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.