donderdag 30 mei 2013

Nieuws uit de Natuur: knikkeren, strippen & drinken

De natuur buiten is bijna helemaal ontwaakt. Veel mensen hebben last van hooikoorts door de bloeiende bloemen en groeiende grassen, maar de natuur ziet er wel een stuk mooier uit. Tijd om het balkon en de tuin op te fleuren met bloemen en planten. En natuurlijk ook een goed moment om iets terug te doen voor de natuur, zowel in de dierentuin als in het wild. Of ga een dagje op bezoek in de dierentuin, gewoon voor de lol. Het is tijd om naar buiten te gaan!



Knikkeren in de dierentuin
Dit jaar vindt de finale van het NK Knikkeren plaats in Dierenpark Amersfoort. Op 22 juni gaan kinderen tussen de 6 en 12 jaar de strijd met elkaar aan en spelen zowel om de knikkers als om de titel. Er kan bij het vernieuwde terras van Restaurant De Olifant al weken geoefend worden – zelfs de otters zijn druk geweest met oefenen – en 22 juni gaat het dan helemaal gebeuren. Je kunt je op NKknikkeren.nl nog steeds inschrijven. En als je onverhoopt uitgeschakeld wordt, kun je toch nog genieten van het gezellige dierenpark, het spannende DinoBos en de nieuwste bewoners de reuzenschildpadden.

WNF prijkt op shirts FC Twente
Tijdens de laatste competitiewedstrijd werden de nieuwste thuisshirts van FC Twente voor het komende voetbalseizoen al geshowd door de spelers. De oplettende kijker heeft het vast wel gezien dat het logo en de website van het WNF prijkt op de shirts. Deze shirtsponsoring was een cadeautje van de nieuwe hoofdsponsor van de club, namelijk XXImo, het vervoersbedrijf wat duurzaam vervoer stimuleert voor de zakelijke reiziger. Het WNF of de donateurs van de organisatie betalen hier dus helemaal niets voor. Het is een sportief gebaar van de hoofdsponsor aan het WNF. Het komende voetbalseizoen voetbalt de beroemde panda van het WNF dus mee op de mouw van FC Twente. Dat is pas scoren!

Veiling voor SOS Dolfijn
Fansite Dolfinariumweb heeft onlangs een veiling georganiseerd van speciale spulletjes uit het Dolfinarium en andere parken in de wereld waarvan de opbrengst naar SOS Dolfijn zal gaan. Twee jaar geleden leverde deze veiling meer dan € 400,- op voor de stichting. Dolfinariumweb draagt het Dolfinarium en SOS Dolfijn een zeer warm hart toe en met haar leden voeren ze regelmatig acties om geld op te halen voor het opvangcentrum. Tijdens de gesloten periode haalde Dolfinariumweb met een speciale rondleiding in februari ook al € 100,- op voor de stichting. De veiling bood verschillende items aan, maar ook kon er geboden worden op speciale rondleidingen. De veiling is inmiddels gesloten. Wil je weten hoeveel er is opgehaald? Hou dan Dolfinariumweb.nl in de gaten. Ook kun je hier meer leren over de fansite zelf.

Altijd water bij je
Water is van levensbelang voor je. Echter is water kopen niet altijd even milieuvriendelijk, omdat niet alle plastic flesjes in de plastic recyclebak terecht komen. Dan kun je beter een duurzame waterfles bij je dragen. Bijvoorbeeld de nieuwe Sigg special edition Save the Environment fles. De duurzame metalen flessen kunnen tegen een stootje – ze zijn immers ontworpen voor outdoor gebruik en zijn heel populair bij bergbeklimmers en backpackers – en houden je water lekker fris. Volg wel de aanwijzingen in de folder voor de onderhoud van je fles om hem lang goed te houden. De Save the Environment fles is versierd met de Zwitserse vlag waarbij de witte silhouetten van de dieren op aarde het witte kruis vormen.

Scholieren strippen voor Apenheul
Nee, de kleren blijven aan van 3 tot en met 7 juni, maar er gaat wel heel veel gestript, geknipt en ingevroren worden door de leerlingen van Groenhorst Barneveld in Apenheul voor de neusaap en langoeren van het dierenpark. Er moet namelijk 1.200 kilogram bladeren ingevroren worden om de dieren de komende winter van vers voedsel te voorzien. En deze worden allemaal van de takken afgehaald. Ook de leerlingen van AOC de Groene Welle en Helicon zullen gaan helpen, want Apenheul kan voor dit karwei alle handen gebruiken! De langoeren en neusaap hebben een strikt dieet en eten alleen vers blad, wat in de winter natuurlijk niet voor handen is, daarom wordt het nu ingevroren. In de wintermaanden hebben de dieren dan heerlijke verse bladeren, wat wordt aangevuld met verse biologisch geteelde sperziebonen en frambozenblad van een lokaal fruitbedrijf. Dat wordt lekker smullen deze winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.