woensdag 22 mei 2013

Knallend jubileum: Dierenpark Amersfoort is jarig

Hieperdepiep hoera! Dierenpark Amersfoort is 65 jaar! En wie jarig is trakteert en geeft natuurlijk een feestje. In Dierenpark Amersfoort weten ze hoe ze een bijzonder feestje moeten geven. De gasten verzamelden zich op het plein voor de entree met heerlijke hapjes en natuurlijk champagne (of SPA Appel) om dit heuglijke feit te vieren. Met twee kanonschoten afgevuurd met een museumkanon door de Stadskanonniers Amersfoort werden de feestelijkheden letterlijk met een knal ingeluid, uiteraard onder goedkeurend oog van de heer en mevrouw Vis. Het was zover: het feest kon beginnen!

Nieuwe bewoners
Na een mooie parkwandeling langs de diverse dierenverblijven van de beren, sneeuwuilen, olifanten en giraffen arriveerden de gasten in het Dinobos, waar er een verrassing wachtte: een nieuwe diersoort. In een spiksplinternieuw verblijf van hout en glas waarbij het bos een deel van het verblijf wordt wonen nu de reuzenschildpadden. Deze oorspronkelijk van het eiland Aldabra afkomstige dieren waren tot voor kort bewoners van Dierenpark Wassenaar, wat helaas niet meer bestaat. De heer en mevrouw Louwman (de eigenaars van Dierenpark Wassenaar) mochten als eerste het nieuwe verblijf bezichtigen van de reuzenschildpadden Johnny, Gerrie en Deuk. Het prachtige glazen huis is vanaf vandaag voor al het publiek te bezoeken.

Tentoonstelling & app
Maar dat zijn niet de enige cadeautjes die Dierenpark Amersfoort de bezoeker aan het park te bieden heeft. Naast een geheel nieuwe bewegwijzering waarop je in een oogopslag belangrijke feitjes over de dieren kunt zien, is er een tentoonstelling over 65 jaar Dierenpark Amersfoort te bezichtigen in de tent naast de grote draaimolen en ging vandaag de nieuwe Dierenpark Amersfoort app live voor nog meer dierentuin plezier! Deze app is gratis te downloaden, zowel voor Android als Apple.

Groot feest
De verjaardag van Dierenpark Amersfoort wordt dit komende weekend (zaterdag 25 en zondag 26 mei) groots gevierd met muziek, unieke kijkjes achter de schermen en straattheater om vervolgens de dag af te sluiten met een grote barbecue, want de dierentuin blijft tot 8 uur ’s avonds open. Meer weten? Kijk dan op DierenparkAmersfoort.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.