dinsdag 2 oktober 2012

WNF & Albert Heijn: samen voor natuurbehoud

Deze week is het Dierendag en daarom is gisteren weer in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds de Superdieren actie bij Albert Heijn begonnen. Deze actie is een vervolg op de Superdieren actie van vorig jaar. Dit jaar staan echter de lolbroeken van het dierenrijk in de spotlight. Dus dieren met een grappige naam of lollig gezicht. De actie loopt tot en met 11 november. Maar dat is niet alles wat WNF en Albert Heijn samen doen voor de natuur. Ze werken namelijk ook samen aan natuurbehoud in het algemeen.



Samen gaan WNF en Albert Heijn de internationale productie van palmolie, hout, papier en soja duurzamer maken. Maar ook gaan ze samen het aanbod van vis verduurzamen. Eind 2013 zullen alle voedings- en verzorgingsproducten van het Eigen Merk van Appie alleen nog maar RSPO-gecertificeerde palmolie bevatten. Dit zal het behoud van het regenwoud in Zuidoost-Aziƫ ten goede komen. Dit regenwoud is het leefgebied van de Oerang Oetan.

Ook zullen alle eigen merkproducten van hout en papier uiterlijk eind 2015 het duurzame FSC-keurmerk hebben. Dit geldt ook voor de magazines zoals de Allerhande. Voor wegwerpartikelen van papier, wil men alleen gerecycled FSC-papier gaan gebruiken. Het FSC-keurmerk is de beste garantie dat hout en papier afkomstig zijn uit verantwoord beheerd bos. Wereldwijd leeft 80 procent van alle plant- en diersoorten in bos.

Alle zuivel, vlees en eieren van het eigen merk vanaf eind 2015 afkomstig zijn van dieren die veevoer hebben gekregen dat uitsluitend verantwoord geproduceerde soja bevat. Dat is soja met het RTRS-certificaat.

En vanaf eind 2015 zal er alleen nog duurzaam gevangen vis met MSC-keurmerk of verantwoord gekweekte vis met ASC-keurmerk in de schappen liggen. Albert Heijn verkoopt sinds de start van de samenwerking met WNF in 2007 al fors meer MSC-gecertificeerde vis en heeft veel soorten vis die sterk worden overbevist uit de schappen verwijderd.

Al deze voornemens en maatregelen zullen leiden tot een groenere economie en dat is een supergoed voornemen. Net als de nieuwe Superdieren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.