vrijdag 9 september 2016

Nieuw in Ouwehands Dierenpark: Observatiepost van Expeditie Berenbos

Ouwehands Dierenpark timmert aardig aan de weg. Okay, niet letterlijk aan de weg, maar er wordt volop gebouwd in het Rhenense dierenpark. Zo hebben onlangs de withandgibbons nieuwe buren gekregen dankzij de toevoeging van de pelikanenvijver, staat Pandasia voor de reuzenpanda’s in de steigers en wordt er gebouwd aan een verblijf voor nevelpanters (yay!). Op 25 augustus werd er al een nieuw gedeelte van het park geopend, namelijk de Observatiepost van Expeditie Berenbos. Omdat ik op dat openingsdag niet kon (ik was die dag te gast bij De Mesdag Collectie), maar ik wel graag de nieuwe observatiepost wilde zien (ik hou heel erg veel van beren) ben ik vorige week vrijdag gaan kijken. En ja… het is prachtig geworden. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

De Observatiepost
Tegenover het ijsberenverblijf, aan de rand van het Berenbos ligt een nieuwe observatiepost. De mooie blokhut lijkt zo uit Canada geplukt te zijn. Wandel gerust naar binnen en ontdek meer over het wel en wee van de beren in de wereld. Er staat binnen een oud bureau en daarboven hangen allemaal foto’s. In de vitrinekasten kun je schedels en huiden van beren bewonderen. Er staat een skelet van een Maleise beer en die van een heel bijzondere beer voor het berenbos. Uiteraard kan de observatiepost ook echt gebruikt worden als observatiepost van de beren in het bos door de onderzoeker van Ouwehands Dierenpark en diverse studenten. Op dit moment kunt je genieten van de Maleise beren die tijdelijk in dit gedeelte van het Berenbos wonen.
Beer Mackenzie
Zoals je weet worden in het Berenbos van Rhenen diverse beren opgevangen die zijn gered uit erbarmelijke omstandigheden. Een icoon voor het bos was de bruine beer Mackenzie. Goed herkenbaar aan zijn grote uiterlijk en zijn gemoedelijke ogen. Mackenzie leefde het langste in het Berenbos, vorig jaar overleed hij. Nu heeft hij een heel belangrijke, vaste plek gekregen in de Observatiepost. Zijn skelet staat in een vitrine en heeft een educatief doel gekregen, terwijl hijzelf opgezet in een grote vitrine je met zijn lieve ogen aan kijkt. Een prachtige plek voor een bijzondere en prachtige beer.Expeditie Berenbos
Het opleveren van De Observatiepost is Expeditie Berenbos eindelijk klaar. De gehele expeditie start eigenlijk in het pittoreske dorp Karpatica waar je meer kan lezen en leren over beren, de jacht op beren en het misbruik van beren. Er is een huisje dat vol staat met oude en authentieke teddyberen en een huisje waar alle sponsors van het Berenbos in zijn opgenomen. Je kan Karpatica zo betreden of eerst door het spannende doolhof met speurtocht en leermomenten. Vervolgens ga je door de tunnel (met sterrenhemel en spannende mist) het Berenbos in. Er is een touwbrug over het verblijf, maar je kan ook gewoon op de grote houten overloopbrug blijven. De beren en een koppel wolven kun je dan onder je in het bos spotten. Het bosperceel is ruim 2 hectare groot, heeft kleine hutjes en holen voor de beren en wolven om in te slapen en verstoppen en bevat een grote rotspartij met watervallen en vijver. Een heerlijke plek voor beren om onbezorgd samen te leven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.