woensdag 28 september 2016

Bamboemaand, nieuwe algazelle & grote donatie blauwoogmaki’s

De herfst is in volle gang. En wat voor een prachtige herfst hebben we. De zon schijnt op de verkleurde bladeren, zodat het geel, oranje en rood nog mooier uitkomt. Er staan paddenstoelen tussen het gras…En nog laat ik mijn hondje uit in een T-shirt en soms op flipflops. Het seizoen is prachtig begonnen. In de dierentuinen is het ook volop genieten, vooral wanneer de parken in een bosrijke omgeving zijn aangelegd. Zo bekijk je de dieren ook direct door andere ogen. Daarom is het weer tijd voor dierentuinnieuws voor de herfst. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Oktober bamboemaand in Taman Indonesia
Heb je zin in een dagje tropische vakantie in oktober? Kom dan naar Kallenkote, naar het gezellige Taman Indonesia. Tijdens de traditionele kindermaand staat oktober in het teken van bamboe. Er is heel veel te doen, van dieren vertroetelen tot Halloween. Op 1 en 8 oktober wordt er een toren gebouwd met bamboe, op 15 oktober worden de Bamboegames gehouden en op 16 oktober is het WNF Kinderdag met Ren je Rot WNF Quiz. En dat zijn slechts enkele van de toffe activiteiten die er voor kinderen worden georganiseerd. (foto: Taman Indonesia)

Nieuwe algazelle man in DierenPark Amersfoort
DierenPark Amersfoort heeft deze maand de Kaapse buffels geïntroduceerd in het park en ook daarna heeft het park niet stilgezeten. Voor de herfstvakantie worden de spannende Dinodagen alweer voorbereid. En er wordt stiekem al vooruit gekeken naar de lente en gehoopt op het trippelende geluid van kleine hoefjes. Er is namelijk een nieuwe mannelijke Algazelle geïntroduceerd in de groep. Een echte aanwinst, want in het wild is dit dier uitgestorven. De nieuwe man is al een echte casanova, zo meldt het park, en de dames zien hem ook wel zitten. (foto: DierenPark Amersfoort)

Donatie van € 35.800,- voor Blauwoogmaki op Madagaskar
Dierenpark Apenheul heeft geld ingezameld voor de blauwoogmaki’s die sterk in hun voortbestaan worden bedreigd op Madagaskar. De cheque met dit mooie bedrag hebben zij onlangs overhandigd aan natuurbeschermingsorganisatie AEECL – een overkoepelende organisatie van Europese dierentuinen. Samen met de AEECL zet het Apenheul Natuurbehoudfonds (ANF) zich al 20 jaar in voor de blauwoogmaki’s in het wild. En met succes: want er zijn meer blauwoogmaki’s bijgekomen in het wild. De prachtige dieren hebben intens blauwe ogen die zowel bij het mannetje (zwart haar) als het vrouwtje (blond) goed te zien zijn. Zonder hulp zouden deze aapjes binnen 10 jaar zijn uitgestorven. Wil jij deze prachtige primaten ook helpen? Neem dan een kijkje op de website van Apenheul en doe een donatie. (foto: Apenheul – blauwoogmaki’s in het wild)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.