woensdag 18 september 2013

22 september Wereld Neushoorn-dag

Komende zondag 22 september is het Wereld Neushoorn-dag. Dat de neushoorn hulp nodig heeft, dat is algemeen bekend. Dit prachtige dier wordt namelijk dagelijks bedreigd met de dood door stropers. Alleen maar omdat ze zijn hoorn willen hebben. Met Wereld Neushoorn-dag hopen milieuorganisaties extra aandacht te vragen voor de strijd tegen wildlife crime. (foto: Berry de Nijs – locatie: Dierenpark Amersfoort)



Fabels over de neushoorn hoorn
Wist je dat de hoorn van een neushoorn is gemaakt van keratine? Dat is hetzelfde spul als waarvan de hoeven van een paard zijn gemaakt, maar ook je eigen haar en nagels bevatten keratine. Dat de neushoorn hoorn magische of genezende krachten bevat, is dus een fabeltje. Helaas komt dit fabeltje de neushoorn regelmatig duur te staan. Daarom moet er meer aandacht komen voor dit prachtige dier en de onzin om op hem te jagen voor zijn hoorn. In Nederland kun je voor meer informatie over neushoorns terecht bij de Neushoorn Stichting. Deze mensen zetten zich helemaal in voor deze dieren in Afrika en Aziƫ.

Adopteer een Neushoorn
Via het Wereld Natuur Fonds kun je symbolisch een neushoorn adopteren. Dit unieke adoptieplan biedt je de mogelijkheid om een dier rechtstreeks te helpen. Bovendien is het heel leuk om een neushoornknuffel cadeau te geven, ook als relatiegeschenk.

22 september
Zondag is het dus World Rhino Day en daar zal via diverse media ook aandacht aan besteed worden. Hou daarom ook social media in de gaten en leer wat jij kunt doen om deze prachtige dieren voor uitsterven te behoeden. Namens de neushoorns vast hartelijk bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.