donderdag 25 juli 2013

Heatwave: tijd voor een waterfeest

Wat een heerlijke week hebben we al achter de rug! En we mogen de komende dagen nog meer zomerse warmte verwelkomen. Heerlijk. Gooi die barbecue maar aan, smeer je huid goed in en geniet! Maar wanneer de warmte je even te veel wordt, dan is het des te leuker – ongeacht hoe oud je bent – om eens een lekker watergevecht te houden.



Water!
We lachen er vaak om als we de held in een stripboek kruipend door de woestijn om water zien bedelen, maar met deze dagen schreeuwt je lichaam ook om extra water. Neem daarom extra water mee als je ergens naar toe gaat en drink meer dan je gewend bent. Vergeet ook niet om een zout bouillonnetje te drinken (of iets zouts te eten), want ook dat heeft je lichaam nu hard nodig.

Verkoeling
Heb je de ruimte? Zet dan een opblaasbaar zwembad in de tuin. Even lekker pootjebaden is namelijk heel verfrissend. Ook voor de hond kan een dip in het koele water heel lekker zijn. Vind je het niet zo fris om je hond in hetzelfde badje te dompelen als je kinderen? Kies dan voor een apart badje of een vrolijke teil. Heb je heel veel ruimte in de tuin, dan kun je het overwegen een groter zwembad te kopen.

Waterballonnen!
Geen ruimte voor een zwembad of wil je gewoon op een andere manier verkoeling? Begin een watergevecht met supersoakers, waterpistooltjes, waterflessen, emmers en natuurlijk waterballonnen. Zorg er wel voor dat iedereen voldoende ammunitie heeft voordat het gevecht begint, anders is het niet eerlijk natuurlijk, en maak een ammunitievrije zone, waar je je waterpistool weer kunt vullen (bijvoorbeeld in het zwembadje) of nieuwe waterballonnen kunt halen. Bij een watergevecht is het de bedoeling dat iedereen natuurlijk zo nat mogelijk uit de strijd komt.

Themafeestje
Geef met dit warme weer eens een spontaan feestje met water als thema. Begin met al je gasten nat te gooien bijvoorbeeld of zet de sproeier aan in de tuin en maak er een dansvloertje bij. Of maak er een alternatief potje paintball van door kleurstof in het water van je supersoaker te mengen en iedereen een wit T-shirt aan te trekken. Iedereen kikkert op van water!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.