dinsdag 23 juli 2013

MyBeach CleanUp Challenge: durf jij het aan?

Op 28 juni werden de MyBeach borden onthuld en de verzamelpunten op de Nederlandse stranden in gebruik genomen. Tijdens het openingsevent in Castricum heb ik ook nog meegeholpen met het verzamelen van afval. Het team van Stichting De Noordzee gaat nog een stapje verder om de stranden op te ruimen, namelijk 350 kilometer aan stapjes. Vanaf 1 augustus tot en met 24 augustus loopt Team De Noordzee iedere dag een etappe langs de Nederlandse kust, van het zuidelijkste puntje van Zeeland tot en met Schiermonnikoog. De tocht gaat tevens langs de 24 MyBeach punten langs de Nederlandse kust. Durf jij de uitdaging aan?



De Challenge
Iedere etappe verzamelt Team De Noordzee om 10:30 uur bij een MyBeach verzamelpunt en om 11:00 gaan ze op pad met vuilniszakken en de strandscanner natuurlijk om zo veel mogelijk afval te verzamelen. Er wordt per dag 15 kilometer gelopen. Per dag bestaat het team van de Stichting uit twee lopers. Met zijn tweetjes 350 kilometer kust opruimen? Dat is natuurlijk onbegonnen werk. Daarom vraagt Stichting De Noordzee aan iedereen: doe je mee? Je kunt er nog leuke prijzen mee winnen ook.

Schrijf je nu in!
Ben je sportief, draag je de natuur een warm hart toe, vind je ook dat de kust er wel wat schoner uit mag komen te zien en hou je wel van een uitdaging? Sluit dan aan bij een van de etappes. Inschrijven kan via de MyBeach website. Hier vind je ook alle etappes die er gelopen gaan worden. Je mag natuurlijk ook gewoon spontaan aansluiten – maar dan kun je niet meedingen naar de leuke prijzen.

Praat mee
Ga je mee of wil je de challenge op de voet volgen? Praat mee via Twitter @DeNoordzee, #MBCC13.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.