vrijdag 27 juli 2012

UGG Australia – ook voor de zomer

Wist je dat de boots van UGG Australia eigenlijk zijn ontworpen als ‘voor na het surfen’-schoenen? Surfers die van de plank uit het water kwamen, trokken de van schapenbont en -leren ‘laarsjes’ aan om snel warme en vooral droge voeten te krijgen.

 

Byron Bay, een Australisch surfers paradijs, vormt de geboortegrond van de laarsjes. Eind jaren 60 en begin jaren 70 trokken hippe surfers naar dit paradijs om de perfecte golven te pakken. Zij vormden de vraag voor speciale schoenen die de voeten snel konden drogen. Omdat er veel ‘sheepskin’ voor handen was, werd daarvan een soort ‘footies’ gemaakt. Het ging er niet zo zeer om dat de slofachtige laarsjes modieus zouden zijn, maar wel praktisch. Dat kwam pas veel later toen Australische surfers hun laarsjes meenamen naar surftoernooien in Zuid-California. En de rest is eigenlijk geschiedenis. Uiteraard is het design aangepast. Zo is er een stevige zool aan de laars toegevoegd – die zelfs grip geeft in de winter – en is de afwerking verbeterd. Het is een echte mode musthave geworden! De hoogwaardige kwaliteit van het schapenleer en de wollen voering zorgen ervoor dat de voeten altijd warm en droog zijn, zonder te gaan zweten. Daarom kun je de laarzen ook ’s zomers dragen. Maar, wil je het comfort van UGG in een meer zomerse stijl? UGG Australia ontwerpt ook sexy sleehakken, comfortabele flipflops met schapenbontje en sexy stappers. En natuurlijk zijn er ook heerlijk warme sloffen, met stevige zool, van UGG Australia. Surf voor de nieuwste schoenen van UGG Australia naar UGGAustralia.nl.


De klassieke laars met decoratieve knoop: Bailey Button / Rylan sloffen of de Lucianna sleehak / Fluffie flip flops die je gewoon wilt hebben / de gebreide versie van de klassieke laars: de Leland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.