woensdag 18 december 2013

Glitter & Glamour: de look voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur. Weet jij al wat je aantrekt en hoe je make-up eruit gaat zien? Als ik heel eerlijk ben heb ik aan twee Kerstdagen en één Oudjaarsavond niet genoeg om alle leuke feestelijke make-upjes en nagellakken te showen die in dit artikel voorbij gaan komen. Gelukkig heb ik al weken voorpret mogen beleven aan deze geweldige, met glitters bezaaide producten. En nu deel ik het met jou. Neem een kop koffie of thee en ga er eens lekker voor zitten, want ik heb heel wat te vertellen. En wil je meer foto’s zien van de producten en resultaten? Ga dan naar Facebook en open het fotoboek Glitter & Glamour 2013. En alle links naar de websites van deze merken vind je onderaan deze blog. Veel leesplezier.



Basics
Voordat je een make-up of nagellak gaat aanbrengen is het goed om even terug te gaan naar de basis. Reinig je huid en nagels goed voordat je aan de slag gaat. Breng op je gezicht eens een heerlijke BB cream aan (zoals van Deborah Milano) om de huid te verzorgen en te egaliseren. Bovendien heb je geen foundation meer nodig.

Stralende ogen
Je ogen mogen gezien worden en helemaal met de feestdagen. Deborah Milano biedt een prachtig smoky eye pallet, essence gaat voor sneeuwwit met een goud glinstertje en de winterse glanzende kleuren van John van G zijn vol van pigment. Je maakt je oogmake-up uiteraard af met een glitterende eyeliner van essence (in brons, zilver of blauw bijvoorbeeld) of van John van G. Tip: dep de glitters op hun plek voor een maximaal, glinsterend effect! Tot slot breng je een fijne mascara aan. En maak je look compleet met een mooie lipgloss of lipstick.

Valse wimpereffect met W7
Hou je van valse wimpers, maar vind je dat plakken ook zo’n gedoe? Met de Loads of Lashes van W7 creëer je in een handomdraai lange, volle wimpers – zonder plakken. Hoe? Nou, zo:
1. begin met een schoon oog en breng je favoriete oogmake-up aan;
2. breng een laag van je favoriete mascara aan;
3. breng de kleine fibers aan op dezelfde manier waarop je je mascara op zou brengen. Kijk hierbij een beetje naar beneden en geef de fibers de tijd zich te hechten aan de nog natte mascara;
4. opgedroogd? Breng een tweede laag mascara aan en klaar.
Wil je nog vollere wimpers? Breng dan een tweede laag fibers en een derde laag mascara aan. Het is even raar als je het voor het eerst gebruikt, want de mascararoller lijkt eerder op een suikerspin, maar het is best makkelijk in gebruik. En het is eenvoudig met je oogmake-upreiniger weer te verwijderen.



Heel veel voor je nagels
Wist je dat nagellak wordt gezien als een kleurrijke accessoire die je helemaal op je humeur, kleding en de gelegenheid kunt afstemmen. Voor de feestdagen geldt dat je met je nagels een statement mag maken. Daarom mocht ik voor dit artikel heel wat nagellakjes, topcoats en speciale nailart technieken uittesten. En geloof me: er is heel veel mogelijk voor het creëren van feestelijke nagels!

Tip: of je nu alleen een glitter nagellak aanbrengt of een creatieve look gaat creëren, neem altijd de tijd voor het aanbrengen van je nagellak en zorg voor voldoende droogtijd tussendoor.

OMG: nagellak met een WOW effect
Oh My Gem! van Miss Sporty zijn vrolijke, felgekleurde, superglanzende nagellakjes waarin de glitterpot rijkelijk is uitgestrooid. Makkelijk aan te brengen met een groots effect. De nagellak is semitransparant, daarom is het aan te raden minimaal twee laagjes aan te brengen. Het lijkt wel of je nagels zijn omgetoverd tot edelstenen… Nummers 002, 003 en 005 zijn echte feestdagentoppers! Houd je van een subtiele kleur en een intense glans? Speciaal voor de feestdagen is er John van G nummer 126. Een bleekgouden nagellak vol glanzende roze en lila accenten. Het lijkt wel champagne! De glansdeeltjes weerkaatsen het licht op een subtiele, maar schitterende manier. Weinig tijd, maar je wilt wel snel resultaat? De nieuwe Essence Colour & Go bevat een volle kleur die je maar één keer hoeft op te brengen. Droogt lekker snel, waardoor je in een handomdraai vrolijke, feestelijke nagels krijgt, zoals met Mister Rusty!

Snel en makkelijk
De snelste manier voor een feestelijke nailart is met behulp van glitter topcoats. Essence, Catrice en New York Color hebben allemaal zeer feestelijke topcoats. Van het blauwe Disco Inferno (NYC) tot de zilveren pailletten in Two Million Dollar Baby. En wat dacht je van het chique roze Kitch me if you can (beide catrice)? De essence nail art special effect toppers cool breeze en glitter on me zijn echt ideaal als je iets bijzonders met je nagels wilt doen. En heb je meer zin in kleine stukjes bladgoud? New York Color’s Top Gold topcoat is dan echt jouw topper.

Space… the final frontier
Heb je zin in kleur en glitters tegelijkertijd? Stap dan in je ruimteschip en kies voor Star Dust van Rimmel London. Het roze Luna Love, de lila Moon Walking, het zilver Shooting Star, het beige Aurora en het diepgroene Total Eclips zijn allen bezaaid met glitters. Twee lagen is voldoende voor een echt wauweffect met 3D effect: want de glitters liggen er mooi bovenop.

Heb je meer tijd? Gebruik dan de Kiss Galaxy Effects kit. In vier eenvoudige stappen creëer je een heel bijzondere nailart:
1. kies een donkere kleur nagellak (bruin, zwart, blauw…) naar keuze en laat deze goed drogen;
2. neem het sponsje en doe daar twee kleuren nagellak op uit de kit en spons dit voorzichtig naar eigen inzicht op je nagel;
3. met de dotting tool maak je met de witte nagellak stipjes op de nagel, alsof het sterren zijn. Het kan er nu een beetje rommelig uitzien, maar dat komt goed;
4. breng de glitter topcoat aan en klaar is de Galaxy look.



Easy as one, two, three…
Een ander nieuwe nailart set van Kiss heet Gradation polishes. Het bestaat uit drie op elkaar afgestemde nagellakjes waarmee je een verloop op je nagels kunt creëren. Moeilijk? Absoluut niet! In slechts een paar stappen heb je het voor elkaar. Tip: doe eerst je ene hand en dan de andere. Laat na het aanbrengen van de glitterlak de nagels goed drogen!
1. breng twee lagen van de lichtste kleur (nummer 1) aan;
2. lak de tip van je nagels (ongeveer 1/3) met nummer 2;
3. voordat lak 2 droog is, breng je de glitter topcoat (nummer 3) aan vanaf de helft van je nagel naar het puntje toe. Op deze wijze vermeng je de drie lagen met elkaar en krijg je dit gave effect.
De Gradation polishes kit is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de feestdagen mogen natuurlijk verguld zijn.



Createf met glitters
De trend van nu is om zelf je nailart te maken. Zo heeft essence nailart flesjes met en zonder glitters (zoals de paarse Glitter Crush) waarmee je makkelijk zelf op je nagels kunt tekenen. Maar je kunt ook losse glitters gebruiken, die een verrassend en trendy 3D effect geven. En het is heel eenvoudig. Zo kun je van essence kleine potjes genaamd effect nails kopen vol kleine glittertjes of holografische sliertjes (ik mocht nummers 4 en 5 testen) in zijn gestopt. Lak je nagel en strooi zelf de glitters daar waar je ze hebben wilt. Je kunt ook een penseeltje gebruiken als je iets gerichter te werk wilt gaan.



W7 Cosmetica heeft de leuke Nail Bling kits, speciaal voor glitterende nailart. De kit bestaat uit een 15ml(!) flacon nagellak in een volle kleur en twee potjes losse glitters. De ene is een fijne glitter, de ander bestaat uit grote pailletten. Het gebruik is heel simpel: lak de nagels eenmaal en laat goed drogen, breng per nagel een tweede laag aan en rol de nog natte nagel door de glitters (of breng aan met een kwastje), laat goed drogen en druk tijdens het drogen de glitters aan op de nagel.



Echt nep: tattoos
Hou je niet zo van al dat glittergeweld, maar wil je wel iets bijzonders met je nagels doen? Dan zijn de Kiss Nail Tattoos echte musthaves. Deze werken als wrijfplaatjes. Omdat mijn nagels nog te kort waren om dit voor te doen, helaas geen foto. Maar het werkt wel heel eenvoudig. Lak je nagels in je favoriete kleur, bijvoorbeeld roze, lichtblauw, paars of groen. Gebruik een tint die niet te donker is, zodat je de nail tattoo goed kunt zien. Laat de nagellak goed drogen en haal een tattoo los van de strip. Deze leg je op zijn kop met het papiertje naar boven op je nagel. Neem een spons of de punt van een theedoek en maak deze goed nat. Vervolgens maak je de tattoo goed nat. Na dertig seconden de spons op je nagel te hebben gedrukt, haal je deze weg en verwijder je het papiertje. Om er zeker van te zijn dat je tattoo lang blijft zitten gebruik je een topcoat.
Tip: geef je nail tattoo een extra accent door er met een nailart pen overheen te tekenen.

Vind je echte tattoos ook zo leuk, maar ben je – net als ik – bang dat je er na een tijdje spijt van krijgt als je er eentje hebt laten zetten? La Dot Cosmetics heeft de oplossing. Zoals vorig jaar beschreven op mijn website is het heel leuk en gemakkelijk om de leukste creaties te maken. Dit keer: met glitters!
1. maak de huid schoon met een beetje alcohol 70%, breng via het stempelkussen de make-up aan op je stempel en druk deze voorzichtig op de huid;
2. neem een beetje huidlijm en breng het aan daar waar jij je bodyglitters wilt hebben;
3. breng de glitters aan. Deze zijn in verschillende vrolijke kleuren verkrijgbaar, ik gebruik hier zilver en goud;
4. versier met wat strass steentjes (meegeleverd in de leuke cadeaubox met kleine ster) en klaar is je feestelijke tattoo.


Je verwijdert deze tattoo eenvoudig met make-up remover of met een reinigingsmiddel met olie.

Ideeën genoeg
En dat waren alle producten die ik heb mogen testen. Ik voel me nog een klein meisje in een snoepwinkel en ik denk dat ik nog wel even verder ga met het creëren van mijn eigen nail en body art voor de feestdagen. In het eerder genoemde album op Facebook zullen waarschijnlijk nog wel meer foto’s gaan verschijnen de komende tijd. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw nail art. Deel ze hier, per e-mail of op Facebook met mij!
Veel plezier.

Met dank aan
Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van:
Anviri (kiss), Catrice, Deborah Milano, essence, John van G (Cosinta), La Dot, Miss Sporty, New York Color, Rimmel London en W7 Cosmetica.
Hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van jullie producten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.