dinsdag 12 augustus 2014

De geboortegolf gaat door

Het gaat goed in de Nederlandse dierentuinen. Zo zette de tijgerdrieling succesvol hun eerste stapjes buiten afgelopen vrijdag en zijn ze nu iedere dag door bezoekers te bekijken. DierenPark Amersfoort is heel blij dat het goed gaat met de ondeugende en zeer ondernemende drieling. Ook andere dierenparken mochten kleintjes verwelkomen en er wordt in Overijssel een ander feestje gevierd. (foto: Berry de Nijs, DierenPark Amersfoort)


Het is een meisje!
De kleine van dolfijn Nalu is een meisje! Weet jij de mooiste naam en het geboortekaartje te ontwerpen dan maak je kans op mooie prijzen – waaronder een abonnement voor jubileumjaar 2015! Op vertoon van je zelf ontworpen geboortekaartje bij de kassa mag je tot en met zondag 17 augustus voor € 19,95 per persoon naar binnen in plaats van € 28,50 per persoon. Dat is toch wel weer mooi meegenomen. (foto: Dolfinarium)

Bijzonder: kafferbuffels
Op 31 juli zag Nala (op de foto) het levenslicht in Safaripark Beekse Bergen. Nala is de eerste kafferbuffel die ooit in Nederland is geboren en dat is een waar cadeautje. Hieraan dankt ze ook haar prachtige naam, want Nala betekent cadeautje in het Swahili. Papa Amarelo en mama Lilia zijn samen met de kleine al buiten te zien. Afgelopen maandag 11 augustus heeft Nala er een halfzusje bijgekregen. Mama Flisa en haar kleine maken het ook goed en zijn ook voor het publiek te zien. De kafferbuffeltjes maken het groepstotaal op vijf. (foto: Safaripark Beekse Bergen/Libéma)

Unieke geboorte: roodpootseriema
Heuglijk nieuws uit Aqua Zoo Friesland: in juli is er een jong uit het ei bij de roodpootseriema’s gekropen. Nadat de ouders bezig waren geweest met het maken van een nest, een keer zijn verhuisd voor een beter plekje en genoten hebben van veel rust, kroop de kleine uiteindelijk uit het ei. De dierverzorgers zijn zeer trots en volgen de ontwikkelingen van het kuiken op de voet. Het zal niet lang duren of het zal ook rondvliegen in de volière. Maar tot die tijd zit het veilig bij mama in het nest. (foto: Aqua Zoo Friesland)

Indische gezelligheid
Heb je zin een lekker eten en gezellige muziek in een Indonesische sfeer omringd door mooie en bijzondere dieren? Ga dan naar de feestelijke Pasar bij het plein van Taman Indonesia op 17 augustus aanstaande. Het dierenpark ligt in de Kop van Overijssel en biedt een verscheidenheid aan mooie en bijzondere Aziatische dieren. Een dagje in het dierenpark kun je perfect combineren met de leuke Pasar. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Taman Indonesia. (foto: Taman Indonesia)

Triest nieuws: verrassingsgirafje overleden
Naast al het heuglijke nieuws, is er helaas ook triest nieuws uit de dierentuin. Het girafje dat als een verrassing geboren werd is afgelopen vrijdag overleden. Het girafje was al buiten geweest op de savanne, maar werd ineens niet zo lekker, waarna het met moeder op stal bleef. Gedurende de dag bleef ze onder controle van dierenarts en verzorgers, maar ze werd steeds zieker en is ondanks intensieve behandeling overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.