maandag 21 juli 2014

Zwoele zomeravonden…

Wat een weekend hebben we achter de rug! Tropische temperaturen van de ochtend tot diep in de nacht. Heerlijk genieten van zomerse hapjes en drankjes op een terrasje, in een pretpark of dierentuin tijdens een avondopenstelling of gewoon op je balkon of achtertuin. Heerlijk zo’n zwoele zomeravond… Totdat je naar binnen gaat en vastgeplakt op bed wacht totdat je lichaam wilt stoppen met zweten…


Romantiseren
De ‘zwoele zomeravond’ wordt vaak geromantiseerd in boeken, films en televisie series. Het is een broeierige avond waarin vele spannende dingen kunnen gebeuren. Zo kun je tijdens een zwoele zomeravond heerlijk verliefd worden bijvoorbeeld. Maar dit beeld zijn wij Nederlanders snel vergeten, want wanneer het kwik stijgt ervaart ruim 90% van de Nederlanders verschillende ergernissen in de slaapkamer, zo luidt de conclusie van het vorig jaar augustus uitgekomen onderzoek van het eigenzinnige webwarenhuis Fonq.nl en het trendy bad- en bedtextielmerk Vandyck.

Blijf op je eigen helft
44% van de ondervraagden Nederlanders heeft vooral last van de warmte en het plakkerige transpireren wat hiermee gepaard gaat. Hoewel slechts één vijfde dat aangaf als echte zomerse slaapkamerergernis. Muggen daarentegen worden door een kwart het liefst zo snel mogelijk de slaapkamer uitgebonjourd. Ook 44% van de ondervraagden geeft aan dat intimiteit in bed tijdens plakkerige zomernachten niet gewenst is, zelfs niet als men voor weinig tot geen kleding kiest om toch wat af te kunnen koelen. Blijf op je eigen helft, hoort zeker driekwart van deze 44%. En 10% ervan gaat zelfs liever heel ergens anders slapen…

Ergernis: muggen
Zwoele zomeravonden zijn bij uitstek het territorium voor muggen. Hoewel de een er weinig tot geen last van heeft – en nauwelijks wordt gestoken – slaapt de ander met de anti-insectenbeten producten binnen handbereik. Om toch een beetje zonder gezoem en ongewenste bloedzuigers te kunnen slapen is het verstandig om een hor voor het raam of luik van je slaapkamerraam te bevestigen. En smeer je ’s avonds gewoon in met een muggenwerende lotion, zoals Jaico Muggenmelk of Autan. Ook is het verstandig om je glas water bij het bed te vervangen door een afsluitbaar flesje: muggen houden namelijk van water en leggen daar hun eitjes in.

Ventilator & open ramen
Maar wat doen wij dan om het toch wat aangenamer te maken in de slaapkamer? Ook dat vroegen Fonq.nl en Vandyck en de antwoorden waren redelijk eenduidig: raam open zetten (68%) en minder nachtkleding aan trekken (48%). Ruim de helft van de ondervraagden heeft een zomerdekbed of koel laken en een derde laat ’s nachts de ventilator aan voor een beetje luchtverplaatsing en verkoeling. Uiteraard vind je leuke, gekke, trendy en vooral mooie ventilators op Fonq.nl en voor zomerse dekbedden en koele katoenen dekbedovertrekken of lakens ben je bij Vandyck aan het juiste adres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.