woensdag 28 augustus 2013

Een giraf op je bureaublad

Ja, je kunt natuurlijk een foto van een giraf op het bureaublad van je computer plaatsen. Bijvoorbeeld van een mooie foto die je in een Nederlandse dierentuin hebt gemaakt. Maar dat is niet wat WNF en Africam voor ogen hebben als ze zeggen dat je een giraf op je bureaublad moet plaatsen. (foto: Africam)



Africam: Afrika heel dichtbij
Africam heeft als doel om mensen over de hele wereld bewust te maken van de problematiek rondom Wildlife Crime en milieuvervuiling door de wonderen van Afrika live bij je thuis te brengen. Door middel van strategisch geplaatste, door mensen bediende webcams kun je olifanten zien spelen in het water, een krokodil zien jagen en live giraffen voorbij zien lopen. De webcams hebben ook een nachtvisie waardoor je dus 24 uur per dag de Idube, Tembe of Elephant plains in de gaten kunt houden. Africam geeft via Twitter (@africam) en Facebook een update wanneer er dieren zijn gespot.

Nu ook op je bureaublad
Toch kan het zijn dat je een bijzonder moment mist, omdat je even niet op Twitter zat of je Facebook uit hebt staan. Mis geen update meer met Africam Desktop Alerts. Hiervoor heb je eigenlijk alleen een goede RSS feed voor nodig. Maak je al gebruik van RSS feed? Voeg dan de url http://www.africam.com/wildlife/live_wildlife_alerts toe aan de lijst van feeds die je volgt. Heb je nog geen RSS feed notifier? Dan kun je die via Africam gratis downloaden en installeren, voeg vervolgens bovenstaande URL toe en iedere keer wanneer er iets bijzonders is te zien op de webcam, verschijnt er een popup op je bureaublad. Zo mis je geen giraf, olifant, leeuw of zebra meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.