maandag 5 augustus 2013

Hoe waterproof is jouw make-up?

Met deze zomerse temperaturen is het heerlijk om een verkoelende duik in het water te nemen. Dat kan de zee zijn, maar ook het zwembad of natuurwater zijn ideaal voor een verfrissende duik. Zelfs het zwembadje in de achtertuin kan daar perfect dienst voor doen. Maar is je make-up wel bestand tegen zo’n duik onder water? Of kom je boven met uitgelopen mascara?



Mascara
Waterproof make-up is dan een oplossing. De meest favoriete waterproof make-up is de mascara. Veel meisjes en vrouwen – en ik ben daar een van – gaat liever niet de deur uit zonder een laagje zwart op de wimpers voor een verleidelijke of meer gedefinieerde oogopslag. Ook wanneer je naar het zwembad gaat. Waterproof mascara legt een waterafstotend laagje om de wimpers, waardoor de kleur langer goed blijft. Het waterafstotende laagje kun je het beste weer verwijderen met een oogmake-upreiniger voor waterproof make-up.

Doorgelopen
Toch hoor je vaak dat zelfs waterproof mascara het op zomerse dagen begeeft. Dat is ook eigenlijk niet zo gek: de make-up is namelijk wel bestand tegen water, maar wil niet altijd bestand zijn tegen zweet, chloor of zeewater. Neem daarom voor de zekerheid je oogmake-upreiniger mee, zodat je eventuele doorlopers makkelijk kunt verwijderen. En stop je favoriete mascara en eyeliner in je tas om je zomerse look bij te kunnen werken. Make-up dat zowel water- als smudgeproof is blijft vaak beter zitten wanneer het erg warm is.

Eigen mascara waterproof maken
Niet iedereen heeft zin om twee soorten mascara te kopen. Ook is niet alle gewone mascara verkrijgbaar in een waterproof variant. Hoe doe je dat dan? Veel stylisten sprayen een beetje haarlak op de wimpers (wel goed je ogen dicht doen!), maar je kunt ook een beetje bijenwas over je mascara aanbrengen. Dit kun je vaak in natuurwinkels kopen, maar je lippenbalsem van bijenwas kan ook helpen. Laat de mascara eerst goed drogen voordat je het waterafstotende laagje aanbrengt.

Extremely waterproof
Het Deense merk Gosh maakt eyeliners en mascara’s die – zo zeggen ze zelf – extremely waterproof zijn. De liquid Extreme Art eyeliners van dit merk zijn in ieder geval aan te raden als je op zoek bent naar een product dat echt crazy waterproof is. Ik heb zelf al meerdere kleuren uitgetest en ben altijd tevreden over het resultaat. Wel goed laten drogen voordat je met je ogen knippert: het wil nog wel eens blijven plakken bij het opbrengen.

Waterproof tips
Je kunt onder de douche al heel goed uittesten of je make-up waterproof is. En hou je hoofd bovenwater wanneer je favoriete mascara niet tegen water kan. Dan kan deze ook niet doorlopen.

Fijne zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.