maandag 24 september 2012

Het regent, het regent!



Het regent, het regent, de pannetjes worden nat! En de tuin, het tuinstel, de straten, de auto’s, het verkeerslicht, de hond, de paraplu en… tja, wat wordt er eigenlijk niet nat als het regent? Met een flinke regenbui is het zelfs onder een paraplu niet altijd even droog voor je kleding en haar. Om over je schoenen maar te zwijgen. En met de komende herfst – waarbij veel regen zal gaan vallen in ons kikkerlandje – is een beetje extra bescherming tegen de regen geen overbodige luxe.



Pluizend haar
Gaat jou haar ook zo snel splijten en pluizen wanneer het weer omslaat? En vooral wanneer die weersverandering te maken heeft met vocht? Dan is je haar vooral in dit seizoen erg blij met een extra verzorging. Verwen je haar met een haarmasker (minimaal één keer in de week) geschikt voor jouw haartype. Heb je snel last van pluizend haar wanneer het buiten vochtig is? Gebruik dan ook eens een serum voor droge of pluizende punten. Wanneer je lang haar hebt, bescherm dit dan buiten onder een muts of hoedje van ademend materiaal, zoals wol of katoen. Je haar zal er blij mee zijn.

Droge huid
Wanneer het met bakken uit de hemel komt zetten, kan je huid sneller uitdrogen. Smeer je huid goed in met een hydraterende crème of bodylotion.

Droge kleding
Wanneer je helemaal nat geregend bent en geen regenkleding aan had, dan kun je het daarna behoorlijk koud krijgen. Hier wordt je niet per definitie verkouden van, maar je weerstand zakt wel wanneer je het koud hebt. Dat komt doordat het lichaam druk is met het zichzelf warm houden en zo kunnen griep- en verkoudheidsvirussen makkelijker het lichaam binnendringen. Ben je overvallen door de regen en heb je het koud? Dan is het verstandig droge kleren aan te trekken en je haren af te dekken met een handdoek. Bewaar bijvoorbeeld een droog shirtje en een droge broek in je kluisje op school of in de kast op kantoor tijdens het herfstseizoen, en bewaar er ook een handdoek bij. Je weet maar nooit.

In de plassen stampen
Kinderen vinden het geweldig en – geef het nu maar toe – volwassenen vinden het stiekem ook nog wel leuk: in de plassen stampen. Maar je wil je dure leren schoenen daar natuurlijk niet aan wagen. Bovendien krijg je er zulke natte voeten van. Om verantwoord in de plassen te kunnen stampen is het verstandig om regenlaarzen aan te trekken. Tegenwoordig zijn regenlaarzen niet meer saai groen, maar verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en motieven. Laat zien wie je bent, en stamp gezellig in de plassen.

Regenkleding
Ook een goed regenpak is aan te raden in de herfst. Zelfs wanneer je wandelt, want een paraplu is met slagregen of windstoten niet altijd je vriend. Goede regenkleding bestaat uit een broek (of een regenrok) en een jas van waterafstotend materiaal die je over je kleding heen aan kunt trekken. Als het goed is kun je de broek bij je enkels afsluiten zodat er geen water kan opspatten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je in de plassen gaat stampen of door de regen fietst. Om dit helemaal te voorkomen kun je pijpen van je regenbroek natuurlijk ook in de regenlaarzen stoppen.

Geniet
Het is misschien een vreemd advies, vooral wanneer je tot op je ondergoed bent natgeregend, maar probeer wel te genieten van dit jaargetijde. Want als je van je werk of school naar huis bent gegaan en je bent drijfnat thuisgekomen, dan is er niets lekkerder dan een warme, te grote, trui aan te trekken, met je pyjamabroek en warme sloffen, om vervolgens in de bank weg te kruipen met een kop dampende thee, lekkere koffie of warme chocomelk… hmmm… Dat is toch echt wel genieten. Laat het buiten dan maar lekker gieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.