woensdag 10 december 2014

Bijzonder dierennieuws

Met deze keer: leeuwenwelpjes geboren in GaiaZOO / leeuw Timba verhuist vanuit Emmen / Online chatsessie met de tijgerverzorgers in Burgers’ Zoo / Nieuwe vrouw voor Rode Panda-man in Aqua Zoo / En zal DierenPark Amersfoort een recordaantal bezoekers gaan verwelkomen dit jaar?


Leeuwenwelpjes geboren
In GaiaZOO zijn leeuwtjes geboren! Het drietal zag op 12 november al het levenslicht, maar om ervoor te zorgen dat het eerst goed zou gaan met mama Raya en haar kleintjes werd dit heuglijke nieuws pas met Pakjesavond bekend gemaakt. Via de webcam (zie ook het filmpje) konden de verzorgers de bevalling van moeder Raya en de allereerst vier welpjes op de voet volgen. Een welpje heeft het helaas niet overleefd. De andere drie – inmiddels twee sterke kerels en een mooi meisje – voeden zich goed. Papa Ashrad en Tante Kianga zijn ook al een paar keer bij Raya en haar kroost gaan kijken in de werpkist. Het zal echter nog wel even duren voor het drietal zichtbaar is voor het publiek. (foto en video: GaiaZOO)



Leeuw Timba is verhuisd
Op 3 december is de jongeleeuwenman Timba verhuisd van Dierenpark Emmen naar Singapore Zoo. Timba – die vorig jaar april werd geboren – is al een echte leeuw aan het worden met voorzichtige blonde manen en al. Dat betekent dat hij zijn vader Zulu steeds zal willen uitdagen voor een machtsstrijd. Iets wat natuurlijk niet goed is voor de groep. Om dit te voorkomen is Timba dus verhuisd naar Singapore. Zulu en zijn harem van vrouwen en dochters zal straks een schitterend nieuw verblijf in de Emmense Wildlands krijgen. Waarschijnlijk zal hij daar snel weer papa worden. (foto: Dierenpark Emmen)

Online chatten met Tijgerverzorgers
Hoe gaat het eigenlijk met de tijgertweeling? Hoe gaat het chippen in zijn werk? Wat eet een tijger eigenlijk? Het zijn allemaal vragen waar veel bezoekers van Burgers Zoo vaak mee zitten. Om deze allemaal te beantwoorden heeft het team van de Arnhemse dierentuin een oplossing bedacht: een live chat met alle fans van de welpjes. Biologe / parkmanager Wineke Schoo en tijgerverzorger Theo Kruse zullen op donderdag 18 december alle vragen beantwoorden via een webinair. Fans kunnen zich donderdag 18 december vanaf 10.00 uur aanmelden op www.burgerszoo.nl/webinar en vervolgens om 20.00 uur thuis de presentatie live volgen en hun vragen stellen. De redactie in de studio bij Burgers’ Zoo pikt interessante vragen direct op, waarna de presentator deze live voorlegt. (foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo)

Nieuw vrouwtje voor alleenstaande rode panda
Het alleenstaande rode pandamannetje in Aqua Zoo Friesland mag vanaf morgen een nieuw vrouwtje in zijn pootjes sluiten. Pahilo mag morgen rond half 10 voor het eerst kennismaken met de nieuwe dame Illy. Het is de bedoeling dat zij samen voor kleine rode pandaatjes gaan zorgen. Het natuurlijk leefgebied van de rode panda wordt steeds kleiner. Hierdoor neemt ook de populatie van de rode panda in de natuur af. Om in dierentuinen een gezonde populatie rode panda’s te behouden, is door de Europese dierentuinen een speciaal fokprogramma opgesteld. De rode panda’s in Aqua Zoo Friesland vallen ook onder dit fokprogramma. (foto: Aqua Zoo Friesland)

800.000ste bezoeker voor DierenPark Amersfoort?
De laatste maand van het jaar is het spannend voor DierenPark Amersfoort en haar bewoners. Zou het namelijk gaan lukken om de 800.000ste bezoeker te gaan verwelkomen voor het einde van het jaar? Dankzij ZOO’n ZOOmer, de opening van Snavelrijk, de Dino Adventures, de DierenUITdagen en natuurlijk de geboorte van de tijgerdrieling heeft het Amersfoortse park al meer bezoekers mogen verwelkomen in het park dan het jaar ervoor. 2014 gaan ze zeker met 100.000 bezoekers meer afsluiten dan 2013. Het wordt alleen even spannend of de 800.000ste de ingang zal gaan passeren. In de 66ste jarige geschiedenis van het park is dat nog niet voorgekomen. (foto: Berry de Nijs/ DierenPark Amersfoort)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.