dinsdag 4 november 2014

Najaarsnieuws uit de dierentuin

Hoewel een aantal dierenparken voor de winter hun deuren hebben gesloten, zijn de meeste parken gewoon nog open. En daar kun je heerlijk energie op doen om de najaarsdip tegen te gaan. Uit deze parken zijn weer veel nieuwsberichten gekomen. Ga er maar even voor zitten, want er valt veel te vertellen. Van speelse tijgertjes tot belangrijke verhuizingen en prijswinnende parken waar je deze herfst gewoon even een bezoekje moet gaan nemen.
(foto: Berry de Nijs)


Panter & tijger verhuizen uit Emmen
Dierenpark Emmen is druk bezig met het bouwen van een nieuwe dierentuin. Hiervoor worden veel voorbereidingen getroffen als het gaat om de nieuwe bewoners van het nieuwe park. Er zijn namelijk een aantal dieren waarvoor straks geen plaats is, omdat het niet binnen het nieuwe concept van Wildlands Adventure Zoo past. Hiervoor zijn de panter en de tijger – beide alleenwonenden mannetjes – vanuit het hoge noorden verhuisd naar andere parken. De panter Ayohee is verhuisd naar een park in het Franse Lisieux. Tijger Yardan is verhuisd naar een park in het Poolse Bydgoszcz in het kader van het Europees fokprogramma. Voor de nieuwe Wildlands Adventure Zoo zijn er inmiddels nieuwe pelsrobben gearriveerd waarvan er eentje zelfs zwanger is! Goed nieuws voor de Emmense zoo. (foto’s Dierenpark Emmen)



Prijswinnende dierenparken
Ieder jaar kiezen de bezoekers van beoordelingssite Zoover de meest populaire dierenparken van Nederland. Safaripark Beekse Bergen is door de leden voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste dierentuin van Nederland en waardeerden het park met een 9. De Zoover Award voor de tweede beste dierentuin ging naar een ander park van Libéma: Dierenrijk in Nuenen. Zij delen de tweede plek met GaiaZOO, beide gewaardeerd met een 8,5. De andere dierenparken uit de top 5 zijn: Apenheul (8,4), Ouwehands Dierenpark (8,4) en Burgers Zoo (8,4).

Feest in DierenPark Amersfoort
Afgelopen weekend vierde olifantje Kyan zijn tweede verjaardag, de tijgerwelpjes hebben gespeeld met grote herfstpompoenen onder goedkeurend oog van papa Ilya en mama Angara ter gelegenheid van Halloween. Maar er is meer nieuws uit DierenPark Amersfoort. Kim-Lian en Gitte komen namelijk aanstaande zondag 9 november dierenliedjes uit hun nieuwe boek met cd zingen: Dierendorpje in rep in roer. Vanaf 14:00 kan iedereen komen meezingen. Na afloop kunnen kinderen nog kleurplaten inkleuren. Het boek met cd is vanaf zondag verkrijgbaar in de winkel van het dierenpark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.