donderdag 13 november 2014

Hij komt, hij komt!

Hij komt! Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover! Dan is Sinterklaas met al zijn Pieten weer in Nederland. Gouda, de stad waar Sinterklaas dit jaar voor het eerst voet aan wal zet, is er al bijna klaar voor. De stad is versierd, de dakpannen liggen recht, alles is schoon en netjes… het feest kan (bijna) beginnen. Na de grote landelijke intocht zal Sinterklaas de komende weken zijn best doen om overal in het land zijn neus te laten zien. En als hij zelf niet persoonlijk aanwezig kan zijn, dan stuurt hij vast wel een paar Pieten. Kun je niet bij de intocht zelf zijn, dan is het leuk om met de kinderen een ander bijzonder Sinterklaasuitje te plannen. En dankzij de magie van Sinterklaas kan hij op meerdere plekken tegelijk aanwezig zijn. Dus dat wordt dubbel genieten. (foto: Yvonne Palsgraaf / Sinterklaasgouda.nl)


Spetterende Sinterklaasweekends in Plopsa
Niet alleen in Nederland is de Sint met zijn Pieten welkom, ook in België wordt de Goedheiligman met open armen ontvangen. In Plopsaland De Panne. Op 15, 16, 22, 23, 29 en 30 november en zelfs nog op 6 en 7 december zal Sinterklaas met gevolg om 13:00 uur het park betreden. Na een feestelijke intocht geeft Sint nog een toespraak op het Dorpsplein. Tijdens de Sint weekends is er een spetterende Grote Zwarte Pietenshow in het Plopsa Theater vol dolle pret. Na afloop mogen kinderen Sinterklaas even een handje geven en krijgen ze een zakje vol lekkers mee naar huis. De show is inbegrepen in de prijs van een dagticket voor Plopsa de Panne. Tijdens het weekend gaat het park om 10:30 uur open en sluit weer om 17:00 uur. (foto: Plopsa)

Swingen met Pietenpopgroep de Drie van Sint
Pietenpopgroep de Drie van Sint heeft het druk de komende Sinterklaasperiode. Maar dat vinden ze niet erg, want overal waar ze komen is het spontaan feest. Zo zullen ze op zondag 30 november om 13:30 uur en 15:30 uur in Dierenrijk optreden. En het leukste is, dat kinderen en papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, ooms en tantes ook mee mogen swingen en dansen. Ook zal dit swingende pietentrio op 21 en 28 november vanaf 15:00 uur bij de receptie staan van Vakantiepark Beekse Bergen om de weekendgasten swingend te begroeten. Het vakantieweekend begint meteen goed! En ’s avonds om 19:00 uur treden ze op in de Africaclub. Dat is pas een heerlijk, swingend weekend! Je kunt zelfs in je eigen Jungalow een persoonlijk Pietenbezoek aanvragen. Kijk hiervoor op de website van het vakantiepark en boek snel! (foto: Pietenpopgroep ‘de Drie van Sint’, Beekse Bergen/Libéma)

Sinterklaas gaat Aapjes kijken
Maar dat is nog niet alles. Sinterklaas zal ook zijn opwachting maken in diverse dierenparken. Zo bezoekt hij 23 november Safaripark Beekse Bergen en natuurlijk DierenPark Amersfoort wordt die dag niet overgeslagen. Ook zal Sinterklaas Ouwehands Dierenpark volledig omtoveren tot Park van Sint. Op 16, 22, 23, 29 en 30 november geeft Bamboo Bill een spetterende Sinterklaasshow met Pieten, de enige echte meest swingende Pietenband en natuurlijk Sinterklaas! Dit zijn slechts enkele leuke Sinterklaas & dierentuinuitjes. Kijk ook op de website van je favoriete zoo om zo achter de diverse Sinterklaasactiviteiten te komen. (foto: Berry de Nijs/ DierenPark Amersfoort)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.