woensdag 22 oktober 2014

Lifestyle Lab: koffie, thee, chocolade & drankjes

Afgelopen donderdag 9 oktober toog ik naar de hoofdstad voor een bijzonder persevent. Geen presentaties, maar een laboratorium vol heerlijke hapjes, drankjes en trendy meubels. Lekker rondsnuffelen, maar vooral veel proeven. Hey, het was tenslotte een laboratorium!


Gedronken
Bij binnenkomst begon het feest al met een glaasje bubbels van Barefoot, om daarna door Alain Indria verrast te worden met een heel speciale warme drank genaamd GingerLove. Als je de thee en koffie even zat bent, maar wel een verantwoord warm drankje wilt drinken dan is dit een aanrader. Zonder caffeïne, dus ideaal voor ’s avonds. Ik mocht van Alain de Ginger/Citrus proeven en ik vond het heerlijk! Lekker warm, ideaal voor de winteravonden en toch heerlijk fruitig. Ik zou zeggen, ga het proberen (verkrijgbaar bij De Tuinen).


GingerLove / Mami’s Caffé

Daarna werden de smaakpapillen verwend met een heerlijke cappuccino gemaakt door de barista van kookwinkel Kookpunt met Mami’s Caffé. Er waren ook diverse alcoholische versnaperingen aanwezig van Canei, New Amsterdam wodka en Amarula. En aan het einde van de middag kon je een heerlijk kopje Celestial Seasonings thee drinken.


Canei in reageerbuisjes / Amarula

Gegeten
Vervolgens kon je er lekkere hapjes eten. Vooral veel chocolade van Lovechock, Swiss Chocolade en Broderick’s. Lovechock word gemaakt van pure, rauwe cacao en vervolgens liefdevol gevuld met superfruit en andere heerlijkheden, zoals dadels en pecan noten. Een hapje en je wordt spontaan verliefd. Swiss Chocolade is een dunne reep, heerlijke pure chocolade die smelt op je tong. En de koekjes van Broderick’s zijn ware kunstwerkjes. Daar wordt je toch spontaan blij van. Ook de sushi van Umami by Han was zeker niet verkeerd.


Chocolade toren / Bord vol sushi

Gedaan
Verder was er ook het een en ander te doen – naast proeven natuurlijk. Zo was het mogelijk om lekker te loungen op heerlijke meubels. Make-up en verzorging uit te proberen bij C. cosmetics and care door middel van een heerlijke visagie. En zelf zeep te maken. Dit laatste is een van de activiteiten van de bijzondere tentoonstelling 1001 Inventions waar ik binnenkort een kijkje ga nemen. Om de zeep te maken stonden er allemaal heerlijke ingrediënten klaar in de vorm van verse kruiden, gedroogd fruit en bloemen.


Visagie van C. cosmetics en care / Kruiden en bloemen om zeep mee te maken

Duurzaam
Het sleutelwoord dat alle producten met elkaar verbond was duurzaam. Eerlijke producten met eerlijke landbouw om gewoon intens van te kunnen genieten, zonder dat het milieu er extra door wordt overbelast. En er was veel te zien en proeven, wat maar weer bewijst dat duurzaam leven helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Bedankt We PR en Miss Publicity voor de heerlijke middag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.