maandag 6 oktober 2014

Kinderfeestjes

Hieperdepiep HOERA! Als je als kind zijnde jarig bent, dan mag je op een stoel staan als er voor je wordt gezongen. Je mag lekkers uitdelen op school, uitnodigingen uitdelen aan je beste vriendjes en vriendinnetjes en een feestje geven. Het trakteren op school, dat wil nog wel lukken (vooral met de ideeën van Traktatie-Maken.nl of GezondTrakteren.nl), maar het verzinnen van een feestje… Een paar tips voor leuke kinderfeestjes voor een leuk budget.


Thuis
Het goedkoopste is het om de kinderen bij je thuis uit te nodigen. Zorg voor eten, limonade (met siroop kun je heel veel limonade maken) en natuurlijk taart. Vervolgens willen de kinderen natuurlijk wat leuks doen. Gekke ouderwetse spelletjes, zoals koekhappen en spijkerpoepen, blijven natuurlijk leuk om te doen. Maar gebruik ook je creativiteit (en het internet) voor andere ideeën. Oudere kinderen vinden een discofeestje overigens ook heel leuk.

Verzin een thema
Verzin een thema voor het feest – meestal weet je kind ook wel wat hij of zij wil – en verzin daar een vijftal spelletjes bij. Leuke thema’s zijn: Sprookjesboom, Cars, superhelden, piraten en (voor meisjes) popsterren of topmodellen. Een speurtocht door het park is natuurlijk ook heel leuk (en spannend). Aan het eind kun je prijsjes uitdelen, maar het is veel leuker als iedereen iets wint. Ga op zoek naar een schat, verzin een alternatief voor ezeltje prikje dat binnen het thema past of geef een twist aan klassieke spelletjes.

Bioscoopfeestje
Wil je lekker met de kinderen een film gaan bekijken, dan kun je twee dingen doen. Je kunt met zijn allen naar de bioscoop gaan (dit kan best duur zijn) of de woonkamer verbouwen tot bioscoop. Hoe? Heel simpel. Kies een leuke kinderfilm uit die geschikt is voor alle kinderen op het feestje. Zet een bank voor de televisie en plaats dikke kussens, een fatboy of poefjes voor de bank. Zo heb je twee rijen. Zorg dat verder de televisie vrij is om te bekijken. Pop zelf in de magnetron een paar zakken popcorn. Je kunt bij Action en Xenos kartonnen popcornbakjes krijgen, zodat je iedereen zijn eigen zakje popcorn kunt geven. Drinken erbij en klaar. Maak het wel lekker donker tijdens de film, voor dat echte bioscoopgevoel.

Erop uit
Wil je toch liever met de kinderen iets buitenshuis doen? Dan zijn er ook heel veel mogelijkheden. Ga met de kinderen zwemmen, midgetgolfen of naar de kinderboerderij. Of informeer bij je favoriete pret- of dierenpark naar de mogelijkheden voor het vieren van een kinderfeestje. Of zoek juist een wat kleinere dierentuin uit waar nog niemand is geweest voor je feestje. Wil je de uitgaven verder binnen de perken houden, dan is het verstandig om zelf eten, drinken en wat te snoepen mee te nemen.

Cadeautje
Aan het einde van het feestje is het gebruikelijk om je gasten nog een cadeautje mee te geven. De kleine goodie bags zet je van te voren klaar. Doe er een klein cadeautje in, samen met wat lekkers te snoepen of nog iets van fruit. Je hoeft dit niet te gek te maken. Kinderen zijn ook blij met een kleine attentie. Het feestje zelf was immers ook een soort cadeautje. Probeer de goodie bag in de stijl van het feestthema te houden. Zo geef je ze een extra leuke herinnering mee.

Tips
En nog een paar laatste tips: plan goed van te voren het feestje en zorg dat er voldoende volwassenen aanwezig zijn om alle kinderen in de gaten te houden. Vooral als je buitenshuis een feestje geeft is dat laatste heel belangrijk. En vergeet de verbandtrommel niet. Ook op een feestje kan een ongelukje in een klein hoekje zitten. Succes met organiseren!

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.