maandag 20 oktober 2014

Genieten van de herfst

De herfst is in volle gang. Mooie zonnige periodes worden veelvuldig afgewisseld met hevige buien. Soms zelfs tegelijk of gepaard met hevig onweer en hagel. En hoewel de dagen korter worden, valt er nog genoeg te beleven. De herfst is bij uitstek een heerlijk periode om naar buiten te gaan. De zon hangt lager, waardoor deze heel warm, maar minder schadelijk is. De bladeren van bomen en struiken verkleuren van groen naar goudgeel, vurig rood en gepassioneerd oranje. De wind speelt met je haren. Kortom: puur genieten. Vooral van de natuur. (foto: Berry de Nijs/ Allwetterzoo Münster)


Goed voor de weerstand
Lekker naar buiten gaan in de herfst is overigens ook goed voor de weerstand. Binnen zitten zorgt ervoor dat er meer ziektekiemen en virussen kunnen verspreiden. Een verkoudheid zit soms in een klein hoekje. Zuurstof, zonlicht en buiten zijn helpen je weerstand mee. Ten eerste doordat je meer frisse lucht binnen krijgt. In tweede instantie maakt je huid ook onder invloed van de herfstzon vitamine D aan. En dat kan je weerstand goed gebruiken.

Boswandeling of uitwaaien aan zee
De herfst is eigenlijk overal mooi. Of je nu de Utrechtse Heuvelrug gaat bezoeken, een bosrijke dierentuin in loopt of gaat uitwaaien aan zee. Kies voor een locatie waar je je helemaal thuis voelt en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft. En vergeet natuurlijk je fototoestel niet!

Er actief op uit
Wil je naast rust ook een beetje actief bezig zijn? Dan kun je natuurlijk dierenparken, natuurparken en (ook heel leuk) pretparken bezoeken. Want ook hier zie je de invloeden van de herfst duidelijk terug. Maar wat dacht je van een speurtocht, fietstocht of actieve wandeltocht van Natuurmonumenten, het IVN of de ANWB? Er valt zoveel te zien en te ontdekken, daar wil je gewoon optimaal van genieten.

Het regent, het regent
Ook in de regen kan de herfst heel erg mooi zijn. Ga er toch op uit, maar kies dan voor een overdekte locatie. Een mooi restaurant aan het water bijvoorbeeld. Zit jij lekker droog en kun je toch genieten van het moois dat de herfst te bieden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.