zaterdag 9 augustus 2014

Buitenspelen! De eerste stapjes in het buitenverblijf

Op 20 juni kwamen er drie tijgerwelpjes ter wereld in DierenPark Amersfoort. Mama Angara zorgde de afgelopen weken zeer goed voor haar kleintjes en showde ze afgelopen weekend ook al voor het glas van het binnen verblijf aan bezoekers die direct wegsmolten van vertedering. Gisteren – zo’n 7 weken later – mocht de drieling katertjes samen met mama voor het eerst buitenspelen. Uiteraard nog even zonder papa Ilya – die mopperend op zijn kip lag te kluiven in het binnenverblijf.
(foto’s: Ricardo van Ree & Berry de Nijs)


Russische namen
Maar eerst werden de namen bekend gemaakt. Willem Verdonck, de hoofddierverzorger, maakte bekend dat de drie kleine tijgerkaters Fedor, Sergei en Nicolai zijn gedoopt. Een van de inzenders was ook aanwezig bij de eerste stapjes van de kleintjes. Als eerste kwam Angara naar buiten, maar ze ging al snel terug om trots een van haar kinderen op te halen.
‘Het leek wel of de kersverse moeder bewust een ereronde liep met haar zoons,’ vertelt Willem.


Angara met haar welpje – De eerste stapjes buiten
Boven: de trotse hoofddierverzorger

Op ontdekkingstocht
Nadat de eerste mee naar buiten was genomen, volgden de andere broertjes als snel. Mama liet ze lekker hun gang gaan, maar hield ze wel scherp in de gaten. De drie broertjes klommen en klauterden overal overheen en onderdoor. Rolden van het stoepje af of gleden in de leeggemaakte vijver naar beneden, onder het toeziend oog van de toegestroomde pers. Vanaf negen uur mocht ook het gewone publiek zich verdringen voor de ramen, want ja, zulke lieve schatjes, daar wil je toch uren naar kijken. Overigens vonden de broertjes het publiek ook wel interessant.


Met zijn drietjes op ontdekkingstocht, onder toeziend oog van mama

Kom kijken
De eerste stapjes waren gisteren zeer succesvol, daarom zullen Angara en haar drieling iedere dag buiten te zien zijn, waar je ze vanuit het Paleis van Koning Darius of via de glaswand naast het verblijf van de Witte tijgers kunt bewonderen. Wanneer de broers ongeveer drie maanden zijn, ontmoeten zij ook hun vader Ilya, tot die tijd zal papa als de welpjes buiten zijn, lekker binnen verblijven. Voor openingstijden en andere informatie over DierenPark Amersfoort kun je terecht op de website van de dierentuin of download de app. Heb je meteen allerlei leuke weetjes over de dieren bij de hand tijdens je bezoek.


Mama & haar kleintjes – Papa Ilya in het binnenverblijf

Meer foto’s van de welpjes zullen in de loop van de week verschijnen in een apart album op Facebook. Volg Writing Berries daar en je ziet ze als eerste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.