maandag 14 juli 2014

Vakantietijd! Ga er lekker op uit

Het is vakantie! Althans regio Noord en Zuid hebben al vakantie, Midden-Nederland hoeft alleen deze week nog naar school. Alle schoolkinderen zijn zes weken vrij. Daarvan ga je er misschien een paar van op vakantie, worden een paar dagen en nachten gereserveerd voor kamp of logeerpartijtjes en de rest is er om er lekker met het hele gezin op uit te gaan. Overigens zijn deze uitjes ook heel leuk als dagje voor de vriendengroep, romantische date voor twee of gewoon omdat je tijdens de zomer wat leuks wilt doen.


Zoo’n zomer in Dierenpark Amersfoort
De hele vakantieperiode kun je een echt vakantiegevoel op doen in DierenPark Amersfoort tijdens Zoo’n Zomer. Terwijl de kinderen op expeditie gaan, kunnen papa en mama op het strand (op het Fontein plein) genieten van een relaxte zomerdag. Bezoek de vogels in Snavelrijk, ga op kraamvisite bij Angara en Ilya de Siberische tijgers en zie hoe Kina en Kyan de olifantjes spetteren in het water. Je sluit de dag af met een heerlijk zomerse barbecue. Van te voren kun je in het park reserveren voor de expeditie en de barbecue. Check de website voor meer details. (foto: Berry de Nijs)

Caribische avonden in Dolfinarium
Het is zomer! En het Dolfinarium viert de zomer met Caribische zomeravonden waarbij het park tot 9 uur ’s avonds geopend is. Geniet van wuivende palmen, lekkere muziek en natuurlijk de sterren van de zee! Voor een klein bedrag kun je zelfs deelnemen aan de barbecue aan het strand. Wil je alleen ’s avonds komen? Dat kan met een speciaal avondticket tegen gereduceerd tarief. De zomeravonden worden gevierd op 25 & 26 juli en 1, 2, 8 & 9 augustus 2014. (foto: Berry de Nijs)

Negen Pleinen Festijn in Efteling
Op negen pleinen verspreid over de hele Efteling kun je heel juli en augustus iedere zaterdag tot middernacht genieten van live-entertainment en natuurlijk je favoriete attracties. Geniet van het prachtige Aquanura, de bijzondere verlichting en bekijk de Efteling bij nacht vanuit de Pagode. Iedere week is het thema van het Negen Pleinen Festijn anders (op de website vind je het programma). Overigens mag je de rest van de week ook laat opblijven, want het park sluit pas om 8 uur ’s avonds. (foto: Berry de Nijs)

Vakantie op Texel
Ben je op Texel deze zomer? Dan is een bezoekje aan Ecomare een echte aanrader. Vooral de nieuwe walviszaal moet je gezien hebben. Maar er is op Texel natuurlijk veel meer te doen. Eenmalig organiseert De Oudheidkamer op 23 juli een Aagje-wandeling. Deze rondleiding is gratis en voert je langs belangrijke punten van het leven van Aagje. Aagje Luijtsen woonde rond 1780 in Den Burg. Haar man, Harmanus Kikkert, voer voor de VOC en was jarenlang van huis. Aagje schreef hem uitgebreide, liefdevolle brieven over haar leven op Texel. Op de website vind je alle details. De rondleiding zal op 20 en 27 augustus nogmaals gegeven worden. (foto: de Oudheidkamer)

Zoomeravonden in Burgers’ Zoo
In augustus ben je alle zaterdagen in Burgers’ Zoo van harte welkom tijdens de speciale Zoomeravonden. Het park is tot 9 uur ’s avonds geopend (met een speciaal avondtarief als je alleen in de avond van het park wilt genieten) en biedt een bijzonder kijkje in het dierenrijk. Het thema van de speciale rondleidingen is ‘binnenstebuiten’ en heeft alles te maken met skeletten, de binnenkant van eieren en welke lichaamsdelen van een olifant geen botten bevatten. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Vooraf reserveren is aan te raden en kan via de website. (foto: Burgers’ Zoo)

Stoerder dan Jambo? in Apenheul
Jambo de gorilla is de stoerste aap van alle apen. Kinderen kunnen ontdekken hoe stoer hij wel niet is tijdens de speciale Jambo stoer-doen-tocht in Apenheul. Alle deelnemers krijgen een cadeautje! Bovendien kun je makkelijk al je aapjes meenemen, want alleen deze zomer mogen kinderen voor een tientje naar binnen! Deze tickets zijn alleen online verkrijgbaar in de ticketshop van Apenheul. Naast de leuke activiteiten rondom Jambo kun je natuurlijk heerlijk genieten van alle andere dieren in het park en geniet op de verschillende terrassen lekker van het zonnetje. (foto: Apenheul)

Een jungle vol avontuur in Orchideeën Hoeve
Hou je van de tropen en wil je op zoek naar vlinders, lori’s en krokodillen? Dan ben je bij de Orchideeën Hoeve aan het juiste adres. Het uitgebreide zomerprogramma biedt iedere dag een nieuw avontuur voor kinderen en natuurlijk volwassenen. Geniet van de prachtige vlinders, orchideeën en andere dieren, volg een spannende rondleiding of doe mee aan workshops. Op de website vind je het volledige programma en ook of reserveren noodzakelijk is. (foto: Orchideeën Hoeve)

En ook…
Natuurlijk zijn er in nog veel meer parken leuke dingen te beleven. Maar je kunt natuurlijk ook naar het museum. Bezoek bijvoorbeeld eens de bijzondere beelden van Nathan Sawaya tijdens The Art of The Brick in Amsterdam Expo. Of ga terug in de tijd en bezoek de Gouden Eeuw in zand bij het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Ga lekker zwemmen, naar de speeltuin of kano varen. Er is genoeg te doen. Vier de zomer en ga er lekker op uit. (foto: Berry de Nijs)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.