woensdag 30 juli 2014

Geniet van zomeravonden in de zoo

Zomerdagen zijn heerlijk, maar misschien zijn de zomeravonden nog wel veel lekkerder. Lekker opblijven, gezellig barbecueën en gewoon heerlijk samen zijn. Puur genieten… Vooral als je dan ook nog eens na sluitingstijd kan vertoeven in een dierentuin. In de pret- en dierenparken van Nederland is er genoeg te doen. Zelf ben ik ook op een paar zomeravonden geweest en wil graag delen met jullie wat je kunt verwachten. (foto: Caribische Avond in Dolfinarium)


Welterusten zeggen in Apenheul
Speciaal voor abonnementhouders kun je op twee avonden deze zomer een bijzondere rondleiding ervaren in Apenheul. Tijdens het Avondje Apenheul krijg je een bijzondere lezing. In ons geval ging het over hoe gorilla man Jambo (foto, Berry de Nijs) werd geïntroduceerd in de groep. Machtig interessant, vooral door de filmpjes. Vervolgens gingen we het park in en kregen we een bijzondere rondleiding langs de verblijven van de Doeroecoeli’s, Bonobo’s, Orang-Oetans en Gorilla’s. Wist je dat mensapen op een vaste tijd naar bed gaan? Dat merkten we terwijl we bij de Bonobo’s, Orang-Oetans en Gorilla’s op visite kwamen. De blikken waren overduidelijk: of we niet weg konden gaan. Het Avondje Apenheul is een echte aanrader voor abonnementhouders. Je leert veel over de bewoners van Apenheul en ziet hoe ze lekker in hun nestje liggen te slapen.

Er is nog één Avondje Apenheul voor abonnees te boeken op zaterdag 23 augustus aanstaande.

Swingen in Dolfinarium
De Caribische avonden gingen vorige weekend van start in Dolfinarium en hoe! Het was een swingend feest met sexy danseressen, opzwepende muziek en lekker eten. Dansen en muziek maken op het strand, genieten van het kampvuur of luieren in de hangmat: het kan allemaal. En ’s avonds kun je genieten van extra shows in het DolfijnDomijn en het Zeeleeuwentheater. O en niet schrikken als je Davy Jones en Captain Jack Sparrow ineens tegen het lijf loopt. Op het plein voor het Roggenrif wordt het feestje groots gevierd met heerlijke muziek, dansoptredens en een spectaculaire Limbo & Fire show. En vergeet de prachtige vlinder op stelten niet. (foto: Berry de Nijs)



Je kunt nog genieten van de Caribbean in het Dolfinarium op 1, 2, 8 en 9 augustus. Reserveren is niet nodig, behalve voor de barbecue. De zomeravond begint om 16.00 uur en je kunt speciale avondtickets kopen tegen gereduceerd tarief.

Vakantiegevoel in DierenPark Amersfoort
Vakantiegevoel gegarandeerd, zo luidt het motto op de posters bij DierenPark Amersfoort. ’s Avonds lekker barbecueën op het Fonteinplein terwijl de kinderen spelen in het zand en je zelf lekker luiert op een heerlijke strandstoel. Maar voor het zover is geniet je natuurlijk eerst de hele dag van het park. Zoals van de grote nieuwe volière VogelRijk, ga op kraamvisite bij Angara en haar welpjes die je op de welpcam kunt bekijken of geniet met de kinderen van de verschillende Klim Alles routes in het park. En dat vakantiegevoel? Ja, dat zit wel goed! (foto: Berry de Nijs)

Reserveren voor de barbecue is aan te raden en kan de hele dag bij de verschillende horecapunten in het park. Op de website kun je ook de andere leuke activiteiten van de ZOO’n Zomer in het park terugvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.