woensdag 16 juli 2014

Bouw mee aan het koraalrif

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel op een crowdfunding platform terugvinden. Crowdfunding is dé manier om samen met belangstellenden en fans een product te ontwikkelen. Een cd bijvoorbeeld of een boek. Zelf heb ik zo al een paar cd’s gekocht van beginnende artiesten, maar ook de ontwikkeling van een paar spellen bewerkstelligt. Vandaag heb ik daar nog iets aan toegevoegd: een donatie om een nieuw koraalrif te bouwen. (foto: OnePlanetCrowd)


Koraal: kraamkamer van de oceaan
Het is een feit: het ecosysteem van onze aarde wordt bedreigd door de mens zelf. Dat geldt voor ontbossingen, het smelten van de ijskappen en luchtvervuiling. Maar er gebeurt ook veel onder de zeespiegel. Het is misschien minder zichtbaar, waardoor je er niet snel aan zal denken. Daarom maakt het Wereld Natuur Fonds het probleem meer dan zichtbaar. Het filmpje van de zeesterren bezorgt een ieder kippenvel. En terecht, want door boorplatformen, drijfvisserij en vissen met explosieven verdwijnt er steeds meer koraal uit de oceanen. En juist dit koraal is zo belangrijk. Het is een plek waar vissen veilig hun eitjes leggen, hun voedsel vinden en gewoon kunnen leven. Het koraal is eigenlijk de kraamkamer van de oceaan. Als dat verdwijnt, dan is het hele fenomeen van ‘vissen’ eigenlijk niet meer nodig.

Word een zeester!
Het WNF is daarom een prachtig project begonnen: er wordt actief gebouwd aan een koraalrif in de zee van Belize. Hier is natuurlijk geld voor nodig en dat wordt nu bij elkaar gesprokkeld via crowdfunding. Er zijn verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen en bij ieder pakket krijg je een leuk cadeautje van het WNF. Word ook een ster van de zee en doe mee! Surf naar www.oneplanetcrowd.nl/project/seastars en kies een donatiepakket dat bij je past. We hebben nog 55 dagen te gaan om het doelbedrag te halen. Jij doet toch ook mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.