zaterdag 14 juni 2014

Walrus keurt Hollandse Nieuwe

Ze zijn er weer: de nieuwe haring. Lekker mals en goed voor de gezondheid. Haringexpert Peter Koelewijn heeft op de traditionele veiling op 11 juni gekeurd en is er zeker over te spreken. ‘De haring is dit jaar van topkwaliteit. Hij heeft zich goed ontwikkeld, is mals, het vetpercentage is hoog en de smaak is daardoor uitstekend. Het is de beste Hollandse Nieuwe in jaren!’ aldus Peter. Maar vinden de echte kenners dat ook?



Lekker hapje
Op 12 juni bezocht Peter Dolfinarium te Harderwijk om de grootste haringeter van Nederland op een lekker hapje te trakteren. Want het Hollandse Nieuwe seizoen moet wel op goede wijze gevierd worden. En deze kenner – walrus Nikolai – liet de Hollandse Nieuwe zich goed smaken. Dat hij een echte liefhebber is, mag gezegd worden. Hij eet per dag 40 kilo vis, waarvan het grootste gedeelte uit haring bestaat. ‘Nikolai vindt haring echt de lekkerste vis van allemaal, het is zijn lievelingskostje, ‘ vertelt verzorger Vanessa. En Nikolai…?



Goed voor de hersenen
Haring behoort tot de vette vissoorten en deze zijn goed voor je gezondheid, met name voor de hersenen. Vette vissen, zoals haring, makreel, paling, zalm en tonijn, bevatten namelijk veel essentiĆ«le omega vetzuren. Visliefhebbers doen er goed aan om de Hollandse Nieuwe in huis te halen. Hou je niet van vis – of staat een haring niet op je lijstje met favoriete visjes – neem dan eens visolie capsules. Goed voor hart-, bloedvaten en het hoofd. Het kan helpen om de concentratie te verbeteren. Dus hap ook eens een haring – of een visolie capsule.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.