dinsdag 10 juni 2014

Verantwoord zonnebaden

Wat zijn we verwend afgelopen Pinksterweekend met supermooi en vooral zeer warm en zonovergoten weer. Die warme zon op je huid, dat doet een mens zo goed. Want onder invloed van de zon maakt de huid vitamine D aan en daar word je heel blij van. Waar je lijf echter wat minder blij van wordt zijn de schadelijke UV-stralen die de huid verouderen en doen verbranden. Af en toe vijf tot hooguit tien minuutjes (mits je niet verbrandt) in de zon mag best om vitamine D aan te maken, maar de rest van de tijd doe je er verstandig aan om je huid te beschermen met een goede zonbeschermingslotion. Dankzij het mooie weer kon ik mooi die nieuwe fles Sunbada uitproberen die al een tijdje op mijn bureau stond te wachten.


Sunbada – nieuwe manier van zonnen
De Azteken en Inca’s staan bekend om hun eeuwenoude cultuur waarin de zon werd aanbeden. Menig offer werd in de naam van de zon gebracht, maar – zo blijkt uit oude teksten – deze volkeren wisten ook hoe ze met de zon om moesten gaan. Met respect voor zijn kracht. Sunbada begrijpt dit en introduceert het nieuwe zonnen, met respect voor de zon en de huid. Naast drie heerlijke producten met verschillende factors (SPF 20, 30 en 50) en een verkoelende after sun richt het merk zich ook op kennisoverdracht en bewustwording. Dit doen zij onder meer via de flacons en een boekje in de dop. De crèmes beschermen zowel tegen UVA en UVB straling, helpen de huidcellen te herstellen en stimuleren de aanmaak van huideigen pigment voor een extra natuurlijke bescherming. Daarnaast zijn de crèmes waterbestendig, geschikt voor een gevoelige huid, vocht inbrengend en eco-friendly. Ik heb de after sun en factor 50 gebruikt en ik ben overtuigd. De crème smeert heerlijk uit (het voelt een beetje stug dat wel, maar verdwijnt snel in de huid) en heeft me het afgelopen Pinksterweekend tegen verbranden beschermt. En de after sun is echt heel fijn. Een aanrader!

Urtizon – eerste hulp bij zonneallergie
Sommige mensen kunnen niet tegen zonlicht. De huid reageert allergisch en vormt allerlei met vocht gevulde blaasjes. Ook verbrandt de huid daardoor sneller. Zonneallergie is heel normaal, vooral bij mensen met een gevoelige huid of een zeer lichte huid. Gelukkig is er dan Urtizon. Deze extra milde formules (met onder andere kamille-extract, aloë vera en zoethoutwortel) respecteren en beschermen de huid optimaal. Verder bevatten de producten huidvriendelijke minerale filters waardoor je meteen na aanbrengen beschermt bent tegen de schadelijke invloeden van de zon. De lijn bestaat uit drie crèmes van factor 15, 30 en 50 (kids) en een verkoelende after sun spray.

RoC Soleil Protexion+ – speciaal voor het gezicht
Wist je dat veel mensen dezelfde antizonnebrandcrème voor het gezicht gebruiken als voor het gezicht (jaja, ik ook). Huidspecialist RoC raadt aan om voor het gezicht een ander product te gebruiken, wat helemaal afgestemd is op de behoeften van de gezichtshuid. Van het hele lichaam ziet je gezicht eigenlijk het meeste zon en kan daarom wel een beetje extra zonbescherming gebruiken. Om het makkelijker te maken heeft RoC Soleil Protexion + vier speciale fluids ontwikkelt speciaal voor het gezicht. Ze hebben alle vier een hoge factor en ieder een eigen extra functie. Je kunt kiezen uit Anti-aging fluid 2 in 1 SPF 50+, Hoge tolerantie fluid 2 in 1 SPF 50, Fluid tegen bruine vlekjes 2 in 1 SPF 50+ en Matterende fluid 2 in 1 SPF 30. Voor ieder wat wils dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.