woensdag 25 juni 2014

Babynieuws: Dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark

Even rond 8 uur ’s avonds beviel tuimelaardolfijn Roxanne in Boudewijn Seapark van een gezonde, kleine baby. Voorlopig wordt de kleine Origi genoemd, naar de Rode Duivel die in de WK wedstrijd de winnende goal maakte tegen Rusland. Als het geslacht van het kalfje bekend is, zal het dier een definitieve naam krijgen. De geboorte was zeer bijzonder in het dierenpark, omdat het alweer elf jaar geleden is dat er een kalfje ter wereld kwam in Brugge. In 2003 werd Roxanne mama van Ocean.


Bijzondere bevalling
Origi is nu al een bijzonder dolfijnenkind, want het is geboren via een stuitbevalling. Dat houdt in dat het neusje dit keer eerst kwam, in plaats van het staartje. Hierdoor kan de staartvin niet goed hard worden en kan de baby na de geboorte niet zwemmen, waardoor de kans op verdrinken toeneemt. Gelukkig is Roxanne zeer ervaren en droeg zij haar kind na de bevalling de eerste 15 minuten op haar rug, zodat het staartje kon harden en het kalfje kon leren zwemmen.



Een andere bekende stuitbevalling is die van Spetter in Dolfinarium te Harderwijk. In beide gevallen is Beachie de vader van beide dolfijntjes. Hij kwam in het kader van het Europees Fokprogramma van Harderwijk naar Brugge.

Bevallingsfilmpje

Je kan pas vanaf half juli op kraamvisite bij Roxanne en Origi. Tot die tijd verblijven mama en kind in het kraambassin. Wel is het mogelijk om moeder en kind via schermen en een live feed bij de ingang van het Dolfinarium te bezichtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.