woensdag 21 mei 2014

Terrasjesweer: heerlijke zomerse drankjes

O wat is het heerlijk buiten! De zon schijnt en zelfs al vallen er wat zomerse buitjes met onweer, het is al tot in de avond heerlijk vertoeven. Strijk dus maar neer op een terrasje aan het water, de gracht of aan het plein en geniet van heerlijke zomerse hapjes, zoals tapas of guacemole met tortilla chips en uiteraard een lekker zomers drankje. Nu worden de Radler biervarianten natuurlijk al ruimschoots genoemd, maar wat dacht je van de nieuwste zomerhits op het gebied van cocktails en rosé?


Zomerhit: Hugo
Hugo is geen gladde Spaanse of Franse zanger die liefdesliedjes zingt, het is wel de nieuwste terrashit op het gebied van cocktails. Hugo komt uit Noord-Italië en is een cocktail gemaakt van witte wijn, vlierbloesem, limoen en munt. De tintelfrisse cocktail is door Canei al voor je gemixt in de nieuwe Canei variant Canei Hugo. Je hoeft het eigenlijk alleen maar lekker koud of met ijs te serveren in een mooi wijnglas en te genieten van een heerlijk aperitief met maar 5% alcohol. Ik kan je vast zeggen dat ik deze het komende zomerseizoen op mijn lijstje met favoriete drankjes heb staan! Een aanrader als je van fris en fruitig houdt. O, Canei Hugo is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.

Bijzondere rosé
Hou jij ook zo van rosé? Dan weet je ook dat de ene fles de andere niet is. Proef eens een bijzondere rosé, namelijk de Zuid-Afrikaanse Opstal Blush. Wijnimporteur Doorendael heeft deze mooie, frisse rosé van het Opstal Estate uit de Slanghoek Vallei voor het eerst naar Nederland gehaald en is een waar pareltje op het gebied van rosé. Deze wijn bestaat uit een unieke mix van de rode Syrah druif en de witte Viognier druif die samen zorg dragen voor een verrassende smaaksensatie. Eigenlijk moet je de Opstal Blush gewoon proeven. Op de website vind je de huidige verkoopadressen.

Eerlijk is heerlijk
Afrika kent een prachtige wijnstreek waar druiven volop in de zon kunnen rijpen om daarna hun sappen en aroma’s af te kunnen staan aan heerlijke wijnen. Wanneer je een glas Chardonnay (foto), Pinotage of Merlot van House of Mandela wijnen drinkt, zal je de rijkheid van de Zuid-Afrikaanse cultuur zeker proeven. De wijnen worden gemaakt door de dochter en kleindochter van icoon Nelson Mandela. Makaziwe en Tukwini Mandela zien iedere fles als een eerbetoon aan hun vader en opa, daarom wordt de wijn geheel op Fairtrade wijze gemaakt. De Chardonnay is een heerlijke zomerwijn voor tijdens de barbecue. De drie wijnen zijn exclusief verkrijgbaar bij PLUS.

Tijd voor blote voeten
Nog een heerlijke zomerse rosé waarvan je spontaan je schoenen uit wilt schoppen om lekker met de zomer in je bol op blote voeten over het strand of grasveld te dansen, is de Barefoot Pink Moscato. Afkomstig uit het zonnige Californië proef je gewoon dat de zon iedere Moscato druif met liefde en warmte heeft grootgebracht. De Pink Moscato rosé heeft een fijne smaak met aroma’s van mandarijn en jasmijn en is ook verkrijgbaar in een variant met bubbels (ik ben fan, dat zal ik eerlijk toegeven). Dat wordt dus puur genieten deze zomer! De wijnen van Barefoot zijn verkrijgbaar bij Jumbo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.