vrijdag 18 april 2014

Uitjes voor het Paasweekend

Vandaag geen Fashion Friday, maar een Extra boordevol leuk paasuitjes voor het komende weekend. Want, om Anniko maar weer eens te citeren, als je al die leuke mogelijkheden voor uitjes ziet, dan kun je je toch niet voorstellen dat je niet weet wat je moet gaan doen. Heb je geen zin om dit Paasweekend binnen te blijven zitten? Laad dan je partner, de kinderen, opa en oma, de hond(jes), je neefjes of nichtjes, je vader en moeder én de Paaseieren in de auto en ontdek eens iets nieuws!


Pasen in de dierentuin
Ga je mee eieren zoeken? Er wordt in de dierentuinen volop Pasen gevierd. Ook door de dieren. Zo kun je in Zoo Parc Overloon zien hoe gek de stokstaartjes zijn op gekookte en ongekookte eieren, maar ook de vosmangoeste en de neusbeertjes zeggen daar geen nee tegen. In Aqua Zoo Friesland kun je misschien wel de nieuwste telg op het Ringstaartmaki-eiland bewonderen. Ook start dit Paasweekend de speurtocht ‘De jongens tegen de meisjes’ weer. En daarbij wordt er ook gekeken naar de verschillen tussen jongens en meisjesdieren. Deze speurtocht kun je ook doen in Dierenpark Wissel, waar je ook de nieuwe dieren kunt bewonderen. En misschien laten de zojuist uit hun winterslaap ontwaakte Griekse schildpadden hun neus ook wel buiten zien. Ga je Paasbrunchen in Dierenpark Amersfoort? Maak dan je borst maar vast nat. In het restaurant krijgen de bezoekers op beide Paasdagen namelijk het grootste ei ter wereld geserveerd! Nee, geen ei uit het Dinopark, maar een heus struisvogelei. Dit ei is vergelijkbaar met 25 kippeneieren. Het moet even een paar uur in het hete water om te koken, maar dan heb je ook wat. Wil je dit ei niet proeven, dan is er nog volop ander lekkers dat door de koks van het dierenpark wordt bereid. (foto: Aqua Zoo Friesland)

Beeldenstorm
Ben je op zoek naar een bijzonder uitje waar je ook nog eens iets van kunt leren? Bezoek dan op 2e Paasdag (op 1ste Paasdag is het gesloten) het Zandsculpturenfestijn in het pittoreske Garderen. Beleef alle hoogtepunten van de Nederlandse ontdekkingen in de Gouden Eeuw. Van de VOC oprichting tot de ontdekkingen van de wetenschap. Tientallen prachtige beelden nemen je mee door de geschiedenis. Verwonder je over de prachtige beelden, leer meer en doe mee aan een leuke prijsvraag van Oud-Hollandse kinderliedjes. (foto: Berry de Nijs)

Leukste uitjes
Of bezoek één van de Leukste uitjes in Nederland. Afgelopen maandag werd Efteling uitgeroepen tot het Leukste uitje van Nederland. Maar ook per provincie hebben de ANWB leden hun voorkeuren uitgesproken. Ervaar zelf hoe leuk het Kameleondorp in Terherne is of bezoek in Zeeland bij Berkenhof’s Tropical Zoo. Op de website van Land van ANWB vind je alle prijswinnaars nog een keer terug. Een ander leuk uitje is natuurlijk de tentoonstelling Living Dinosaurs in Rotterdam. Leuk om te combineren met bijvoorbeeld een dagje Blijdorp. (foto: Sprookjesboom, Berry de Nijs)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.