maandag 10 maart 2014

Funicure met vriendinnen

Als ik met vriendinnen wat leuks ga doen, dan komen we meestal uit in de dierentuin of er gaan liters thee doorheen tijdens een high tea. Kletsen, lachen en nog meer lachen tot de tranen over je wangen lopen. Hoewel veel vriendinnen vooral kiezen voor een lekker hapje eten met een drankje erbij om bij te kletsen, is het ook leuk om andere dingen te doen. Zoals een make-up workshop of een lekkere thuis manicure.



Nagels lakken
Samen tutten is best een leuk en gezellig proces. Vooral als je kiest voor een gezellige funicure. De funicure is eigenlijk gewoon nailart en daar kun je alle kanten mee op. En dat wordt zeker lachen en veel plezier. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nagels gewoon te lakken, maar het is veel leuker om je creativiteit op de nagels van een ander te uiten. Bovendien is het veel makkelijker om een leuk stippenpatroon te maken bij een ander.

Benodigdheden
De meeste nailart manicures kun je heel makkelijk maken met behulp van een dotting tool, omdat je hier ook mee kunt tekenen. De meeste make-upmerken hebben wel een dotting tool in het assortiment, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld door een knopspeldje (wel een klein knopje gebruiken!) in de achterkant van een potloodje te steken. Vooral een potlood met gum is hier heel geschikt voor. Maar een (lege) ballpoint pen kun je ook gebruiken. Een cocktailprikker kan ook goed helpen om mee te tekenen. Verder heb je natuurlijk verschillende kleuren nagellak nodig, je fantasie, leuke voorbeelden (bijvoorbeeld van Youtube of Pinterest) en wellicht wat stras steentjes of pareltjes.

Nailart
Of je nu jong bent of wat ouder, nailart is helemaal hot. Van de Minions van Despicable Me tot de polka dots van het jurkje van Minnie Mouse. Met voorbeelden is het extra makkelijk om diverse kunstwerkjes te maken. Ben je niet zo handig met tekenen? Dan kun je met de dotting tool heel makkelijk gewoon een stippelpatroon maken. En wie weet verbaas je jezelf wel. En het mooiste is: als het niet lukt gebruik je gewoon nagellakremover en dan begin je weer opnieuw.

Tienerfeestje
Overigens is het maken van een funicure bij elkaar ook echt iets voor een meidenfeestje. Want kleine en grote meisjes houden ervan om met nagellak bezig te zijn. Helemaal als jij dan de mooiste creaties tevoorschijn tovert!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.