dinsdag 18 maart 2014

Aandacht voor de Leeuw

Afgelopen zaterdag 15 maart gingen in maar liefst 60 steden wereldwijd duizenden mensen de straat op voor de Global March For Lions. In Amsterdam verzamelden maar liefst 120 deelnemers om zo aandacht te vragen voor de leeuw. Leeuwen worden namelijk met uitsterven bedreigd en daar moet een halt toekomen. (foto's: Stichting SPOTS)



Mars vol kippenvel
Om 14:00 uur verzamelden de deelnemers op het Stationsplein en het eindigde op de Dam bij de leeuwenstandbeelden. Onder publieke belangstelling werden deze afgedekt met een doek, als symbool voor het doek dat dreigt te vallen voor de leeuwen in het wild. De mars werd afgesloten met een bloemenceremonie: de 120 deelnemers van de mars in Amsterdam legden bloemen bij de leeuwenstandbeelden als teken van hoop. Een van de vele kippenvelmomenten die de mars voor alle deelnemers opleverde.



Help ook mee
Stichting SPOTS, VIER VOETERS en WAR International waren erg te spreken over de opkomst en hopen dat de boodschap op nog meer mensen is overgekomen. Want de mars wordt slechts op één dag van het jaar gehouden, terwijl de leeuwen ook jouw hulp nodig hebben op alle andere dagen van het jaar. Wil je meer weten over wat jij kunt doen voor de leeuw? Kijk dan op de websites van de drie organisaties en draag jouw steentje bij aan een betere toekomst voor de leeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.