dinsdag 4 maart 2014

5 maart: Nationale Hoofdluisdag

Morgen is het weer de vijfde editie van de Nationale Hoofdluisdag. Jaarlijks wordt deze dag de eerste woensdag na de voorjaarsvakantie gehouden, om zo meer aandacht te vragen voor het bestrijden van hoofdluis en de daarvoor nodige controle.



Controle
Hoofdluis is vervelend, dat weet iedereen die er een keer mee in aanraking is geweest. Om ervoor te zorgen dat jij of je kind geen hoofdluis krijgen, is het belangrijk om regelmatig het haar te controleren. Samen met speciale luizenmoeders op school. Uit onderzoek blijkt dat preventie namelijk heel goed helpt om hoofdluis te bestrijden. Preventie begint bij controle en het regelmatig kammen van het haar met een luizen- en netenkam.

Meer weten over de luizendag? Kijk dan op de speciale website van Prioderm: Prioderm.nl/luizendag. Hier vind je ook informatie voor scholen en wat je zelf kunt doen om hoofdluis buiten de deur te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.