woensdag 12 februari 2014

Voorjaarsvakantie? Ga er lekker op uit

Vanaf dit weekend mogen alle schoolkinderen in regio midden en zuid weer heerlijk een weekje uitrusten en die week erop zijn de schoolkinderen van regio noord aan de beurt, want de Voorjaarsvakantie staat voor de deur. Veel mensen grijpen deze week aan om lekker op wintersport te gaan en heerlijk te vertoeven in de sneeuw. Maar er is ook genoeg te ontdekken in eigen land en wel in de Nederlandse dierentuinen. Daarom hier wat inspiratie voor een leuk dagje weg voor het hele gezin.


Wat je kunt leren van poep
Kinderen vinden alles wat met poep te maken heeft eigenlijk best wel grappig. Maar wist je dat je van poep ook heel veel kunt leren? Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in Dierenpark Amersfoort alles leren over poep onder het mom Poep & ZOO. Ga met een rondleiding mee of probeer eens een olifantendrol op te tillen en raadt in de poepquiz welke drol bij welk dier hoort. Maar er wordt ook gesproken over het voedsel van dieren en de invloed die dat op de grote boodschap heeft. Dat wordt lachen en leren tegelijk! Dierenpark Amersfoort? Daar kun je een hoop doen! Poep & ZOO start zaterdag 15 februari en eindigt 2 maart. (foto: Dierenpark Amersfoort)

Maar ook…
Hou je van een dagje dierentuin? Er is in de andere Nederlandse dierentuinen ook genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij de leeuwen in GaiaZOO, geniet van de Emmense olifanten die nu wonen in Dierenrijk of van de familie die is achtergebleven in Dierenpark Emmen (waar je de komende twee weken ook de ZOEN-route kunt volgen) of ga op bezoek bij de tijger- en gorillatweeling in Burger’s Zoo. En wat dacht je van een avontuurlijk dagje Safaripark Beekse Bergen waar je de wilde hondenpups buiten kunt bekijken. Of bezoek het nieuwe octopus verblijf Octopia in Sea Life Scheveningen. En na de winterstop gaat ook het Dolfinarium dit weekend weer open. Kortom: er is genoeg te doen in en om de dierentuinen. (foto: Berry de Nijs/ GaiaZOO)

Op avontuur in Rotterdam
Vorige week donderdag opende de bijzondere tentoonstelling Living Dinosaurs in Post Rotterdam aan de Coolsingel. Het oude postkantoor is tot en met 15 juni omgetoverd tot prehistorische jungle met levensechte, bewegende en brullende dinosauriƫrs uit diverse tijdperken. Maar je kunt er ook heel veel leren over de evolutie en de veranderingen van de aarde. (foto: Berry de Nijs)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.