dinsdag 4 februari 2014

Poopy Cat: ook voor leeuwen

Live vanuit de leeuwenkuil, met je schoenen in de modder, staand naast de afdruk van een leeuwenpoot, onder toezicht van leeuw Ashrad, zo voelde het vanmorgen in GaiaZOO. Gelukkig zat hij met zijn dames achter het hek van het nachtverblijf. Maar toch… indrukwekkend was het wel om ín het leeuwenverblijf achter het glas te staan. De reden? Een bijzonder experiment van GaiaZOO en Poopy Cat.
(foto's: ©berrydenijs)


Experiment
Onder het genot van het opkomende Limburgse zonnetje werd er namelijk een gigantische kattenbak (op leeuwenformaat) in het verblijf geplaatst door Thomas Vles en zijn collega’s. Thomas is de oprichter van Poopy Pets en de bedenker van Poopy Cat, een innovatieve, volledig biologisch afbreekbare kattenbak. De kartonnen kattenbak kan na gebruik met grit en al in de GFT-bak. Dat scheelt enorm in het onderhoud van de kattenbak. Omdat katten zich de koning of koningin van het huis voelen met de kattenbak als troon, vroegen Poopy Cat en GaiaZOO zich eigenlijk af in hoeverre de leeuw, de koning der dieren, ook wat zou zien in deze troon. En dat leverde dus dit experiment – en tevens commercial shoot – op.


Ashrad hield het allemaal scherp in de gaten / Om hem vast te paaien kreeg hij een lekker stukje vlees

Verrijking
GaiaZOO stemde direct in, omdat dit ook een stukje verrijking is voor de leeuwen. Om dieren lekker bezig te houden en continue uit te dagen met nieuwe dingen (zoals kerstbomen of leuke nieuwe speeltjes) zullen zij zich in hun verblijf niet snel vervelen. In de dierentuinwereld heet dat dus verrijking. En een enorme kattenbak gevuld met houtsnippers en neushoornpoep (rook heel lekker…) is voor Ashrad zeker een verrijking.


Live vanuit het leeuwenverblijf met opname voor de commercial / Muisstil werd het, toen Ashrad naar buiten kwam

Landelijke lancering
Met dit experiment start voor Poopy Cat een landelijke campagne om meer bekendheid te krijgen voor de geheel biologisch afbreekbare kattenbak. Tevens werd in en om het leeuwenverblijf een commercial opgenomen met de koning der dieren in de hoofdrol. Want als hij deze kattenbak met zijn goedkeuring zegent, dan zal je eigen huiskoning of -koningin dat zeker ook doen. Maar ging Ashrad ook daadwerkelijk op de leeuwenbak? Dat zal je zien in de commercial. Ik hou je daar natuurlijk van op de hoogte!


Ashrad onderwierp de kattenbak aan een uitgebreide inspectie / Doet-ie het? Ashrad vond het in ieder geval wel leuk.

Meer foto’s van dit evenement zullen gaan verschijnen op Facebook in het album GaiaZOO & Poopy Cat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.