woensdag 26 februari 2014

Nieuws uit de Natuur: haaien & liefdesbaby’s

Op Valentijnsdag werd Dierenpark Emmen verblijd met een liefdesbaby bij de ringstaartmaki’s. Mama Brenda (zie foto van Dierenpark Emmen) heeft haar kleine nog stevig vast, waardoor de verzorgster nog niet kan zien of het om een Valentino of een Valentina gaat, maar mama en baby maken het zeer goed. Dit is een van de laatste nieuwtjes uit de Nederlandse dierentuinen en natuurlijk de natuur. Zo is er een gestrande haai ondergebracht in het Dolfinarium en komt Earth Hour er weer aan.


Gestrande haai in Dolfinarium
Afgelopen zondag is er een gevlekte, gladde haai gestrand op Vlieland. Het dier werd tot gisteravond opgevangen in Natuur- en informatiecentrum De Noordwester op Vlieland, maar is gisteravond overgebracht naar Dolfinarium in Harderwijk. Het informatiecentrum had de expertise van Dolfinarium al ingeschakeld, maar het was beter om de vrouwtjeshaai naar het opvangcentrum in Harderwijk te brengen waar haar wonden zullen worden verzorgd met honingzalf en ze zal worden bijgevoerd tot een gezond gewicht. (foto: Marc ter Ellen)

Hyena overleden in Dierenpark Amersfoort
Helaas is er ook triest nieuws: hyenamannetje Mo uit Dierenpark Amersfoort is afgelopen maandagochtend door zijn verzorgers dood in zijn nachtverblijf gevonden. Hij is waarschijnlijk overleden aan een infectie, maar dit wordt nog onderzocht. Mo was herstellende van een aantal verwondingen die hij had opgelopen na een ruzie met vrouwtje Luena. Hyena’s zijn zeer sterke dieren die vaak snel herstellen, maar waarschijnlijk heeft hij een bloedvergiftiging opgelopen. Er wordt ook gezocht naar een nieuwe metgezel voor Luena. (foto: Dierenpark Amersfoort)

Winnende foto ZooParc Overloon
Ieder jaar houdt ZooParc Overloon een fotowedstrijd onder haar bezoekers. De winnende bezoekersfoto van 2013 is deze flamingo geworden, die naar zijn eigen spiegelbeeld lijkt te kijken, gemaakt door mevrouw van den Munckhof. Het was een lastige opgave voor het dierenpark om een winnende foto te kiezen, maar deze vonden ze net even iets meer bijzonder dan de rest van de inzendingen. Mevrouw van den Munckhof heeft met haar foto een jaarabonnement voor 2014 gewonnen, zodat ze nog meer mooi foto’s van de dieren kan maken. (foto: ZooParc Overloon)

Haring Happen in Dierenrijk
Hou je van een lekkere, sappige haring? Kom dan 5 maart haring happen met de zeehonden in Dierenrijk, de Kinderdierentuin van Nederland. In Brabant is het namelijk traditie om Carnaval af te sluiten met het haring happen. De traditie in Dierenrijk is nog net even een tikkie meer speciaal, want hier kun je samen met de zeehonden een harinkje naar binnen laten glijden. Voor mensen uiteraard met uitjes! Om 13:00 uur is iedereen van harte welkom bij de zeehondenshow, waar de gefileerde haringen worden geserveerd. Wees op tijd, want op = op! (foto: Dierenrijk)

Maak een statement: doe het licht uit
Op zaterdag 29 maart vindt de 9e editie plaats van Earth Hour. Heel de wereld doet om 20:30 uur plaatselijke tijd de lichten uit om zo een signaal te geven dat we houden van onze aarde. Doe jij ook (weer) mee? Geef aan dat je de lichten een uur lang uit doet (je mag een (biologische) kaars aansteken hoor) op de Facebook pagina van Earth Hour kun je je belofte doen, maar je kunt ook een speciaal evenement aanmelden, zoals een wandeling door het donker, licht graffiti of wat je maar kunt bedenken. Kijk op de speciale Facebook pagina en meld je aan.(foto: Wereld Natuur Fonds)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.