donderdag 6 februari 2014

Living Dinosaurs: op avontuur door de evolutie

Ga je mee op een spannend avontuur, terug in de tijd? Nee, je hebt er geen tijdmachine voor nodig of speciale kleding. Alleen een toegangsbewijs en een leergierige inslag. In het oude, monumentale postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam vindt namelijk vanaf vrijdag 7 februari tot en met 15 juni de bijzondere tentoonstelling Living Dinosaurs plaats. Een spannende tentoonstelling bestaande uit 19 levensgrote dinosauriërs.





Night at the museum?
Aan de buitenkant van Post Rotterdam is – op de banner na – niet veel te zien van wat er binnen allemaal gaande is. Maar eenmaal binnen word je begroet door een vrolijk – of is het waarschuwend? – gebrul. De kleine, schattige Apatosaurus knikt je gemoedelijk en vriendelijk toe bij binnenkomst en ook de andere reuzen met lange nekken kijken je vriendelijk aan. Toch krijg je al snel een Night at the museum gevoel… want de dino’s brullen niet alleen, ze bewegen ook nog! En dat is vooral bij de Tyrannosaurus Rex erg indrukwekkend…



Evolutie hal
De tentoonstelling Living Dinosaurs is in de wereld al op vele plaatsen getoond, maar de versie in Rotterdam is nog extra bijzonder dankzij de toegevoegde Evolutie hal. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij de biologen en hoogleraren van de Erasmus Universiteit, de heren Joost Gribnau en Anton Grootegoed (zie foto). In deze hal wordt het ontstaan en de ontwikkeling van de dinosauriërs, zoogdieren, vogels en eigenlijk ook mensen via een overzichtelijke tijdlijn uiteengezet. In deze hal vind je ook een skelet van een T-Rex, filmpjes en afbeeldingen, maar ook fossielen uit de diverse tijdperken.



Leerzaam & spannend
De tentoonstelling biedt veel plezier voor groot en klein. Zo valt er genoeg te zien, te lezen en te leren. En als je niet precies weet hoe je de naam van een dino nu moet uitspreken: op ieder bord staat de naam fonetisch uitgeschreven. En dat is maar goed ook, want sommige dino’s hebben best moeilijke namen. Kijk e-tickets, prijzen en meer informatie over de openingstijden en dergelijke op LivingDinosaurs.nl en ga mee op avontuur. Als je durft!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.