woensdag 19 februari 2014

Global March for Lions

Majestueus, mysterieus, hypnotiserend… Gele ogen die je intens kunnen aankijken of juist dwars door je heen lijken te kijken. Wapperende manen.. de koning van de dieren die heerst zonder kroon over zijn onderdanen. Speelse welpjes en lieve leeuwinnen die zullen vechten voor hun familie. Maar wat als je zelf niet kan vechten voor je voortbestaan? Wat als mensen je soortgenoten fokken, opvoeden om vervolgens je huid te verkopen aan mensen die op je willen jagen? Wat als je huid duur verkocht wordt als souvenir door stropers aan je hoogste bieder? Dan zijn er gelukkig nog heel veel mensen die dit niet pikken en voor je opstaan, tijdens de Global March for Lions. (foto: Berry de Nijs/ Dierenpark Amersfoort)


Marcheren voor de Leeuw
Op 15 maart aanstaande wordt wereldwijd de Global March for Lions georganiseerd. In 36 steden verspreid over de hele wereld gaan mensen de straat op om aandacht te vragen voor de leeuw en de redenen van bedreiging tot uitsterven. Dit jaar start ook in Amsterdam een mars, georganiseerd door Stichting SPOTS, VIER VOETERS en WAR International. Op de websites van deze organisaties kun je de harde, nee, keiharde waarheid lezen over hoe het gesteld is met de leeuw. Het is namelijk niet ondenkbaar dat de leeuw in het wild straks helemaal uitsterft.

Laat de Leeuw niet in zijn hempie staan
Dat Nederland iets heeft met leeuwen mag duidelijk zijn. De leeuw is ons nationale symbool. Onze sporters worden vaak Oranje leeuwen en leeuwinnen genoemd. Laat de leeuw daarom niet in zijn hemd staan en loop mee of laat op een andere manier zien dat je tegen de jacht op leeuwen (en eigenlijk alle dieren) bent. Want voor we het weten, kunnen we leeuwen alleen nog maar bewonderen in de dierentuin.

Loop mee!
Wil je meelopen? Kijk dan op de Facebook pagina van Global March for Lions (facebook.com/ Global-March-for-Lions) en meld je aan. Kun je niet meelopen, maar wil je wel iets doen? Laat dan – net als ik – je handtekening achter op de petitie en deel deze met je vrienden. Via #GlobalMarchforLions kun je op de hoogte blijven van deze actie, zowel op Facebook als op Twitter

Namens de leeuwen, bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.