maandag 10 februari 2014

Gezichtsbescherming in de winter

Okay, de echte winter is in Nederland dit jaar ver te zoeken, maar toch kan de gure wind in combinatie met de slagregen de huid van je gezicht pijnlijk doen aanvoelen. Zaak om je gezicht – en de rest van je huid – goed te verzorgen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor als je straks in de vakantie lekker op wintersport gaat.



Schrale huid
Winterse kou veroorzaakt door vrieskou en gure wind kan de huid schraal maken. Dat komt doordat het vocht in de huid eigenlijk een beetje bevriest en dus uitdroogt. Een schrale huid kan pijnlijk aanvoelen, maar is door goede verzorging te voorkomen en te verhelpen.

Vette crème
Wanneer het koud is buiten en helemaal als je gaat wintersporten, is het belangrijk dat je gezichts- of huidbescherming gebruikt zonder water en met meer vet. Het water in de crème kan namelijk bevriezen op de huid, waardoor er eigenlijk een averechts effect bestaat. Kies bij voorkeur een vette crème, met weinig water. Bijvoorbeeld met lanoline (schapenwolvet) of lipiden.

Winterse zonbescherming
Waarom zou je winterse zonbescherming kopen en niet gewoon je zomerse factor gebruiken op de wintersport? De reden is simpel. In zomerse zonbescherming zit meer water dan in de winterse variant. Daarom is het verstandig om voor de wintersport een speciale zonbescherming te kopen. En vergeet de vette lippenbalsem niet.

Verhelp de schraalheid
Een schrale huid voelt wat branderig aan. Met een verzorgende crème met lanoline of een speciale s.o.s. zalf zoals Bepanthen, Weleda Calendulan en Sudocrem, kun je de huid helpen herstellen. Je mag best een dikker laagje op de schrale plekken leggen, om zo de huid tegen kou en winterse vochtigheid te beschermen.

Handen
Wat voor je gezicht geldt, gaat eigenlijk ook op voor de rest van je huid en natuurlijk handen. Deze drogen met dit weer ook gauw uit en kunnen schraal aanvoelen. Gebruik daarvoor een wat vettere handcrème met weinig water en meer vetstoffen om zo de huid te herstellen en te beschermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.