woensdag 20 november 2013

Trotseer de winter met warme cocktails

Hoor de wind waait door de bomen, zelfs in huis ja waait de wind… We zingen het niet voor niets voor Sinterklaas, want de winter zit er zo zoetjes aan toch wel aan te komen. Het is al vroeg donker, dus steken we gezellig de kaarsen aan op tafel, kruipen we met onze favoriete fleecedeken of snuggie op de bank en warmen we onze handen aan een kop warme chocomelk, thee, koffie of glühwein. En wat dacht je van deze hartverwarmende cocktails gemaakt met de heerlijke winterse wijnen van Barefoot? Ideaal voor pakjesavond, kerstdiner, oudjaarsavond en alle winteravonden wanneer jij er zin in hebt.



Choco-tini
Ben jij een echte chocoholic? Dan is de Choco-tini met Barefoot Merlot echt iets voor jou. De wijn bevat namelijk bramen, frambozen en tonen van chocola en laat zich daarom perfect mengen met vanille en chocolade. En de Choco-tini is ook nog eens zo gemaakt!

Benodigdheden: 2 delen Barefoot Merlot / ¾ deel cacaocrème likeur / ¼ deel vanillelikeur / 2 scheutjes kruidenbitter (optioneel) / ijsblokjes

Bereiding: Doe alle ingrediënten, behalve de ijsblokjes, in een cocktailshaker. Roer of schud alles door elkaar. Giet het mengsel in een gekoeld cocktailglas en voeg ijsblokjes toe. Voor een extra feestelijk effect kan de natgemaakte rand van het glas even in een mengsel van cacao en suiker gedoopt worden.

Mull-licious
Mull-icious is een heerlijke cocktail vol kruiden en warme, winterse ingrediënten. De Barefoot Cabernet Sauvignon past hier perfect bij, dankzij zijn warme karakter van rijpe bessen. Ideaal voor bij de open haard – of de centrale verwarming.

Benodigdheden: ½ fles Barefoot Cabernet Sauvignon / 1 steranijs / 1 in partjes gesneden sinaasappel, met enkele kruidnagels in de schil gestoken / 3 eetlepels honing / 1 kaneelstokje /30 gram bruine suiker / vers geraspte nootmuskaat en gekonfijte kersen als garnering

Bereiding: Mix alle ingrediënten in een pan en verwarm het geheel ongeveer 10 minuten, niet laten koken. Schenk in hittebestendige glazen of mokken en strooi er, als finishing touch, een klein beetje vers geraspte nootmuskaat overheen en garneer met een gekonfijte kers.

Overheerlijke website
Barefoot komt uit Californië en bestaat uit een heel lekker assortiment wijnen die met hart en vooral ziel gemaakt worden. Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website van Barefoot en laat je inspireren. En uiteraard: Geniet, maar drink met mate!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.