woensdag 30 oktober 2013

Halloween hapjes: griezelig & lekker

Nog een nachtje slapen en het is Halloween! Een spannende avond waarop er heerlijk gegriezeld mag worden. Geef je zelf een Halloween feestje of ga je enge films kijken? Dan horen daar natuurlijk sfeervolle snacks bij. Halloween is niet compleet zonder pumpkin pie, een flinke bak popcorn en griezelige snoepjes.



Oogballen & spinnen
Snoepfabrikanten spelen aardig in op dit enge feest. Zo kun je volop glibberige wormen, gesuikerde spinnen en oogballen krijgen. Leuk om op een schaaltje te leggen of als finishing touch in een drankje te doen. De oogballen kunnen het ook leuk doen in een cake (niet geschikt om mee te bakken) of tussen de salade. Maar wees wel voorbereid om etensresten van het tapijt te schrapen als iemand hier heel erg van schikt.

Cakepops & cupcakes
Voor wie een beetje creatief is met cake zijn Halloween geïnspireerde cupcakes en cakepops zo gemaakt. Voor de cupcakes kun je ook speciale bakvormen kopen, zoals spoken of pompoenhoofdjes. Versier deze vervolgens met rolfondant, marsepein of gekleurd glazuur. Cakepops zijn de populaire cakebolletjes op een lollystokje. Hier kun je heel veel leuke dingen mee maken. Bijvoorbeeld spookjes (met wit en zwart glazuur) of pompoenenhoofdjes (met oranje en zwart). Laat je creatieve geest vrij en creëer de lekkerste Halloween cake!

Pumpkin pie
Een echte oktober en november traditie is het maken van pompoentaart. Nu is het wel een smaak waar je van moet houden, dus wordt niet boos als niet iedereen het lekker vindt. Pompoen heeft namelijk een eigen typische zoete, beetje droge, smaak. In combinatie met kruiden en specerijen, zoals kaneel en kruidnagel, kun je een bijzondere taart maken. Kijk op 24Kitchen voor makkelijke recepten. Ook handig voor als je wat anders met die pompoen wilt doen.

Lekkere hapjes
Nu hoef je tijdens je Halloween feestje niet alleen maar enge hapjes te serveren. Een lekkere (rode) bowl, toastjes, salades (zonder ogen) en een grote schaal popcorn of chips doen het natuurlijk ook goed tijdens een feestje.

Fijne en vooral smakelijke Halloween!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.