donderdag 3 oktober 2013

Dierendag nieuws: leuke uitjes & lekkere hapjes

Morgen is het 4 oktober en dan vieren we Werelddierendag. Hoewel het bij mij thuis altijd Dierendag is, krijgt mijn hondje toch wel een extra cadeautje en wat lekkers van mij. Heb jij al wat leuks in huis gehaald voor je hond, kat, konijn, kanarie of ander huisdier? En wist je dat veel bedrijven ook iets extra’s doen met dierendag? En welke huisdieren zijn er eigenlijk het meest populair in Nederland? De afgelopen weken stroomden de nieuwsberichten voor Dierendag werkelijk binnen. De leukste acties en nieuwsberichten wil ik graag met mijn lezers delen. Psst: er zitten ook leuke weekendtips bij!



Sophia HondenFrisbee
Honden zijn echte gezelschaps- en roedeldieren. Gebrek aan gezelschap geeft stress en hierdoor kunnen allerlei problemen ontstaan. Bijvoorbeeld doordat je hem of haar weinig aandacht geeft of veel alleen laat. Wil je een vrolijke hond, zonder stress door verveling of gebrek aan aandacht? Bestel dan de Sophia HondenFrisbee om samen lekker te kunnen spelen. De frisbee is gratis, je betaalt alleen de kosten voor de sms en de verzending van de frisbee (€ 1,50). Sms ‘FRISBEE’ naar 4333 en surf naar Sophia-Vereeniging.nl voor de verdere details. Veel plezier! (foto: Sophia-Vereeniging)

Extra grote vissen in Ecomare
Dierendag is niet alleen voor huisdieren, ook dieren die verblijven in dierenparken worden extra verwend. In Ecomare worden de dieren om 12 uur getrakteerd. Zo krijgen de grijze zeehonden morgen van Peter Bongaards van De Texelse Visspecialist/De Oude Vismarkt extra grote kabeljauwen, schelvis en makreel. De grijze zeehonden zullen extra moeten kauwen op deze grote vissen en dat is heel leuk om te zien. De gewone zeehonden krijgen blokken ijs met vis. Een leuk spelletje voor de vaste groep. Michael en Berend, de bruinvissen, zullen morgen nieuwe speeltjes krijgen. Deze stevige (eigenlijk voor honden) speeltjes zijn ideaal om mee te spelen. En vier opvangzeehonden worden uitgezet, omdat ze weer sterk en gezond zijn. (foto: Berry de Nijs, genomen in Ecomare)

Apenheul doneert aan natuurbehoud
Bij Apenheul is er morgen wel een heel ludieke actie gaande. Jij bepaalt namelijk zelf wat je betaalt die dag. Je hoeft geen entreebedrag te betalen. Wel vraagt het park een donatie voor het Apenheul Natuurbehoudfonds. Alles wat op Dierendag wordt gedoneerd gaat voor de volle 100% naar natuurbehoud om zo apen in de vrije natuur ook een fijne Dierendag te geven. Hoe gaat het in zijn werk? Simpel, bij de entree krijg je een WildCard. Hiermee mag je de hele dag genieten van de gorilla’s, bonobo’s, vari’s en doodskopaapjes. Aan het einde van de dag lever je de WildCard weer in en bepaal je zelf wat je wilt doneren. Laat je hart dus spreken en geniet van een dagje Apenheul! (foto: Berry de Nijs, genomen in Apenheul)

Huisdieren favoriet op social media
ViaDierenwinkel.nl wilde in het kader van Dierendag wel eens weten welke dieren er in Nederland op social media zitten. Een hit van een onderzoek, want ruim 700 respondenten lieten van zich horen. De uitslag is leuk: maar liefst 42% van de respondenten kent een huisdier met een eigen social media pagina. Grumpy the Cat is het meest populair, daarna volgt Bob de Boxer, de hond van nieuwslezer Jan de Hoop. Huisdiereigenaren delen en liken ook veel vaker (22%) foto’s en video’s van dieren op hun social media pagina’s terwijl slechts 5% van de mensen zonder huisdier dit doet. Maar Grumpy moet wel oppassen, want Yoghurt the one-eyed Chihuahua is in populariteit aan het stijgen! Verder kwam er uit het onderzoek naar voren dat maar liefst de helft van de Nederlands een huisdier heeft, waarvan 50% een kat bezit en 45% een hond. ‘Slechts’ 6% van de huisdierbaasjes zet regelmatig een foto van hem of haar met huisdier op social media. Ik behoor dus zeker weten tot deze 6%. (foto: Berry de Nijs)

Een bakkie doen met de hond
Heerlijk! Een kopje koffie met een broodje doen bij Bagels & Beans. En op Dierendag is dat extra gezellig, want je favoriete dier mag ook mee. Neem dus je wandelende tak, kat, goudvis of hond mee en geniet samen van gratis koffie of thee en een lekker bakkie water. Het leukste huisdier van de dag kan nog prijzen voor jou als baasje in de wacht slepen ook. Wist je trouwens dat je huisdier altijd welkom is bij Bagels & Beans? De eigenaren hebben namelijk zelf hun hondje Howard ook altijd mee. Dat wordt dus samen genieten van een heerlijke versbelegde bagel en een kop geurende koffie of thee voor jou en een bak water voor je trouwe huisdier.

Dierendagweekend
Omdat je Dierendag natuurlijk het liefste met je huisdier thuis viert zijn er een aantal dierenparken die het komende weekend in het teken van Dierendag plaatsen. Zo kun je in Kallenkote terecht bij Dierenpark Taman IndonesiĆ« voor speciale ‘Vertroetel de Dieren’ activiteiten. In kinderdierentuin Dierenrijk en in Safaripark Beeksebergen vindt op zondag 6 oktober een speciale adoptiedag plaats waarbij je dieren uit de dierentuin kunt adopteren. Adopteer bijvoorbeeld eens een giraf of een pasgeboren berberaapje (foto: Dierenrijk) en help zo mee met de bescherming van dieren in het wild. Samen met de ANWB organiseert Dierenpark Emmen een speciaal Dierendagweekend waarbij je speelvoer mag maken voor de olifanten en nijlpaarden, maar ook voor je eigen huisdier. Voor de volledige programma’s kijk je op de websites van deze bijzondere dierenparken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.