donderdag 26 september 2013

Lichtkunst in Rotterdam

Heb jij er ook een beetje moeite mee dat de dagen korter worden en het dus eerder donker is buiten? Veel mensen hebben daar moeite mee, maar het heeft ook wel wat. Bovendien is de lichtkunst in de hippe Witte de Withstraat in Rotterdam dankzij de kortere dagen veel beter te aanschouwen dan bij lange zwoele zomernachten.



Lichtkunst
De Rotterdamse Witte de Withstraat is een moderne winkelstraat met hippe winkels en trendy uitgaansgelegenheden. De ideale plek voor unieke lichtkunst. Het thema van de kunstwerken is ‘Wit’ en dat past perfect bij deze straat. Als je aankomt zie je de verschillende woorden al tussen de bomen, boven de weg en op de gevels zweven. Witty, staat er bijvoorbeeld of Zwart.

Goed kijken
Op de gevel van het hotel prijken de letters With Inn. Het is een van de voorbeelden dat je even moet kijken naar de bedoeling achter sommige teksten. Zo kun je hele leuke, grappige teksten ontdekken, zoals Wit Lof bij een restaurant en Wit Bier bij een café. De combinaties zijn niet altijd meteen zichtbaar en dat maakt het zo leuk en interessant om te ontdekken wat de verlichtte letters je te vertellen hebben.

Herkenbaarheid
De lichtkunst is ontworpen om de straat een herkenbare aantrekkingskracht te geven. De straat zelf vormt een verbindingsweg tussen verschillende musea en kunstinstellingen en dat wordt op deze manier nog sterker met elkaar verbonden. De Witte de Withstraat is al een bezienswaardigheid en een winkelstraat in Rotterdam die je echt bezocht moet hebben en met deze lichtkunst helemaal. Kijk, geniet en ontdek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.