maandag 15 juli 2013

Zachte reiniging voor je ogen

Hou jij er ook zo van om je ogen te versieren met oogschaduw? Van extravagante creaties tot natuurlijke tinten, er is veel mogelijk als het gaat om oogmake-up. Maar aan het einde van de dag is het wel verstandig om de ogen ’s avonds weer te reinigen. Let wel dat je dit op milde wijze doet, want het zijn wel je ogen.



Speciale lotion
De huid rondom je ogen is kwetsbaarder dan de rest van je gezichtshuid. Daarom is het belangrijk dat je voor het reinigen van de ogen een speciale lotion gebruikt die de kwetsbare huid, maar ook je ogen respecteert. Je kunt oogmake-up reiniger kopen met olie maar ook op waterbasis. Vaak wordt de olievariant gebruikt om waterproofmake-up te verwijderen, maar ook met een lotion is dat mogelijk. Je moet misschien wel wat extra lotion gebruiken.

Wattenschijfje
Voor het schoonmaken van de ogen gebruik je het beste een wattenschijfje. Doe hier de lotion of olie op, maar maak het watje niet te nat. Vervolgens duw je het schijfje even tegen je oog aan, zonder te wrijven. Zo los je namelijk al een deel van de make-up los. Daarna aai je voorzichtig met het watje over je ooglid om je oogmake-up te verwijderen. Mocht je niet direct alle make-up verwijderen op deze manier dan herhaal je het nog een keertje met nieuwe lotion of met de achterkant van je al natgemaakte wattenschijfje.

Niet boenen
Wanneer je waterproofmake-up gebruikt – bijvoorbeeld voor je mascara of eyeliner – dan heb je vaak de neiging om je ogen schoon te willen boenen. Het is beter om dat niet te doen, want zo wrijf je rimpeltjes in de huid en kun je de kwetsbare huid van je ogen beschadigen. Je kunt dan beter olie gebruiken om de make-up mee te verwijderen. Let wel: dit is niet altijd geschikt voor lenzendragers. Kun je niet zo goed tegen de oliesubstantie, dan is het beter om de lotion te gebruiken, ook al kun je daar iets langer mee bezig zijn.

Twee keer per dag
Soms lukt het niet om je ogen in een keer schoon te krijgen. Is dit het geval, dan kun je beter ’s morgens het reinigingsritueel herhalen, zodat je de nieuwe make-up op een schoon ooglid en schone wimpers kunt aanbrengen.

Oogcrème
Na het reinigen van de huid rondom je ogen is het verstandig om de huid daarna lekker te verzorgen met een speciale oogcrème. Veel vrouwen gebruiken de dag- of nachtcrème voor het gezicht ook direct rondom de ogen, maar dat kan soms – naargelang de hoeveelheid werkende stoffen in deze crèmes – irriterend werken. Gebruik daarom een speciale oogcrème. Hiervan heb je vaak weinig nodig.

Inkloppen
Voor het beste resultaat klop je de crème in rondom de ogen op de rand van je oogkas. Probeer de oogcontour hierbij te vermijden om irritaties op en in het oog te voorkomen. De werkende stoffen van de oogcrème – bijvoorbeeld tegen rimpeltjes – vinden vanzelf in de huid hun weg, ook dichtbij het oog. Het inkloppen van de crème doe je met een vingertop en met beleid, uit respect voor de kwetsbare huid rondom je ogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.