maandag 22 juli 2013

Vakantieuitjes: naar het pretpark

Het is nu echt overal vakantie: de regio’s noord, midden en zuid van Nederland zijn vrij en genieten met volle teugen van het mooie weer. En een dagje uit hoort daar natuurlijk gewoon bij. Lekker naar de Efteling en een ontelbaar keer in de Piranha wildwaterbaan of naar Walibi Holland waar je lekker van achtbaan naar achtbaan kunt hoppen. Welk attractie- of pretpark je ook kiest, hou met dit mooie weer altijd rekening met drukte en natuurlijk lange wachttijden voor je favoriete attractie.



Waterpret
Heb je zin in een dagje doldwaze waterpret waarbij je lekker niets anders aan hoeft dan zwemkleding en eventueel een duikbril? Duik dan in een van de vele baden van attractiepark Duinrell. Het Tikibad is het bekendste zwemparadijs van Duinrell, maar het biedt nog meer leuke attracties. Zo telt het verschillende achtbanen (kleding wel verplicht), een Aquachute waterglijbaan en botsboten. Uiteraard loop je het risico lekker nat te worden. Maar wie vindt dat nu erg?

Over de kop
Walibi Holland geeft verkoeling op een heel andere wijze, via de wind in de achtbaan. Als je van achtbanen houdt dan is Walibi ‘the place to be’. Snelheid staat centraal, maar natuurlijk zijn er ook vele andere dingen te doen. Zo zijn er een aantal draaimolens en aparte attracties voor kinderen. Ook kun je genieten van diverse leuke parkshows.

Sprookjes bestaan
Nederlands grootste, oudste en waarschijnlijk bekendste pretpark is de Efteling. In dit uitgestrekte park vind je echt voor ieder wat wils als het om attracties gaat. Van het altijd leuke en gezellige sprookjesbos tot de spannende achtbaan Joris en de Draak, je raakt er niet uitgekeken. Dat is echt genieten voor het hele gezin. In de zomermaanden zijn er speciale avondopenstellingen. Op de website vind je hier alle details over terug.

…en meer
Natuurlijk telt Nederland meer dan deze drie pretparken. Op PretparkenNederland.nl vind je het gehele overzicht – inclusief websites en de mogelijkheid om een routebeschrijving uit te draaien. Dat maakt van deze website de start van je dagje uit!

Lange wachttijden?
Het is vakantie dus het kan druk zijn in attractieparken, ook in de kleinere, wellicht meer onbekende pretparken. Houd daarom van te voren rekening met lange wachttijden en rijen. Neem antizonnebrandcrème mee en smeer je bijvoorbeeld tijdens het wachten in, doe een spelletje met je pretparkenreisgezelschap of maak van de gelegenheid gebruik om wat te eten en te drinken. Veel parken voeren shows op bij de rij om zo het gevoel van wachten te verkorten, maar je kunt er zelf ook een leuk spelletje van maken. Wachten hoort er nu eenmaal bij, maak er ook een attractie van!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.