woensdag 31 juli 2013

Manicure? FUNICURE!

In februari werden de nageltrends voor de lente en zomer van dit jaar bekend werden gemaakt door nagelstylist Adam Slee en ik hoor het hem nog zeggen: ‘Just have fun with it’. Het lakken van je nagels moet een vrolijke bezigheid zijn en geen ‘moetje’ tussendoor. Neem je tijd en creëer eens wat anders op je nagels. En met alle leuke tools en toppings voor het versieren van je nagellak doe je dat in een handomdraai. Sommige dingetjes zijn nog wel even oefenen (vooral als je als rechtshandige je rechterhand met links gaat doen of andersom), maar als je er de tijd voor neemt, dan lukt het vanzelf. Het is tijd voor een funicure!



Verzorgde handen
Begin met schoonmaken van je nagels – ook wanneer je geen nagellak op hebt! – en smeer je handen lekker in met je favoriete handcrème. De mijne is de Schapenwol Handcrème van De Noordkroon uit Texel. Deze is rijk en romig en je kunt er zelfs je handen mee masseren en de nagelriemen mee insmeren. Het heeft wel even zijn tijd nodig om in te trekken, maar dat is eigenlijk wel lekker. Laat de crème lekker intrekken en pak je nagellakjes er maar vast bij.

Lievelingskleur
Mijn lievelingskleuren zijn blauw en groen – en alle schakeringen die er tussen zitten. Mijn collectie bestaat daarom uit heel veel schakeringen blauw en groen. Voor een normale manicure is dat natuurlijk voldoende, maar voor de funicure heb je meer tinten nodig. Gelukkig heb ik die ook in huis: knalroze, banaangeel, intens zwart en ondergaande zon rood zijn enkele tinten die ik ook graag mag gebruiken. Het leuke aan nagellak is, is dat het een accessoire op zich is. Het hoeft dus niet direct dezelfde kleur als je outfit te hebben. Dat is maar goed ook, want de funicure wil je wel een paar dagen laten zitten. Breng je basiskleur aan en laat deze goed drogen. Breng zo nodig nog een tweede laag aan en laat deze ook goed drogen. Ik gebruik voor deze gelegenheid Jaded van Sally Hansen.
Tip: laat je nagels aan de lucht drogen. Wapperen kan ook, maar het gevaar bestaat dat je daarbij per ongeluk ergens tegenaan stoot.

Polkadot? Don’t mind if I do
Al sinds deze tool van Bourjois op de markt is kan ik het niet helpen, maar ik heb dat liedje uit de sixties in mijn hoofd: itsy bitsy, teenie weenie, yellow polkadot bikini. De dotting tool is een heel simpel, doeltreffend instrument waarmee je heel snel en heel makkelijk gekke patroontjes kunt maken. Voor de gelegenheid – en de sixties vibe – gebruik ik Tour de Finance van Essie. Hoe werkt het? Heel simpel, neem een schoteltje of een andere oppervlakte die je schoon kunt maken en druppel hier wat nagellak op. Neem de dotting tool en doop het bolletje rechtop in de nagellak en vervolgens stip je je nagel aan. De dotting tool heeft twee zijdes voor grote en kleinere stipjes. Wees creatief en have fun!
Tip: maak tijdens het gebruik de dotting tool schoon op een watje met nagellakremover en veeg het dan droog. Zo maak je de mooiste stipjes. Is de druppel nagellak opgedroogd? Neem dan direct een nieuwe druppel om mooie stippen te blijven maken.

Discodip
Wat nam jij vroeger als klein meisje het liefste op je ijsje? Nootjes? Een krakend korstje van chocolade? Of ging je toch voor de vrolijke discodip? Bourjois blaast het begrip van deze topping nieuw leven in met de Manucure Toppings. Verkrijgbaar in drie hippe zomerkleuren Coral Bikini, Lilac Sand en Maliblue. De Toppings bestaan uit kleine pareltjes in verschillende kleuren en geven je funicure een 3D laagje. De pareltjes zitten – in tegenstelling tot glitters – niet in een blanke nagellak en ze zijn nogal eigenwijs, want ze springen makkelijk uit je flesje. Niet schudden en met beleid opendraaien dus. Lak je nagel en strooi hier de pareltjes over heen en laat het goed drogen. Vergeet niet om de losse pareltjes op te vangen: deze kunnen zo weer terug in het flesje. Om te fixeren lak je er voorzichtig een dun (!) laagje topcoat overheen. Voor mijn funicure combineer ik mijn basislaag met Maliblue.
Tip: in de gebruiksaanwijzing van het flesje staat dat je de topping over de nog natte nagel moet strooien. Wil je een speelser effect gebruik dan een iets vochtige houten prikker en rol deze over de nagellak of duw de pareltjes op hun plek.

Het leuke aan de Toppings en de dotting tool is dat je niet al je nagels hoeft te versieren. Eentje per hand (of voet) mag ook!

Lekker warm
Okay, het is hartje zomer, dus nadenken over je favoriete trui is nu niet zo een goed idee, maar met de nieuwste lijn van Sally Hansen denk je daar misschien toch wel anders over. Fuzzy Coat heet deze lijn. Het is nagellak met een hoog aaibaarheidsgehalte, dankzij de speciale vezeltjes die – eenmaal opgedroogd op je nagel – een pluizig, wollig effect geven. Je kunt de hele nagel ermee bedekken, maar ook als topcoat gebruiken. Geef je nagels een confettidip door alleen de tipjes te lakken of verdeel de vezeltjes over je hele nagel. De matte finish geeft een chique uitstraling. Fuzzy Coat is verkrijgbaar in 8 kleuren: Wool Lite, All Yarned Up, Peach Fuzz, Tight Knit, Fuzz-Sea, Fuzzy Fantasy, Wool Knot en Tweedy. Voor deze gelegenheid gebruik ik Fuzz-Sea, een vrolijk aquakleurige met gele mix. Laat de lak wel goed drogen voordat je een nieuw laagje aanbrengt voor het mooiste effect.
Tip: Wil je je Fuzzy Coat laten glanzen? Gebruik dan een willekeurige topcoat voor een beetje extra glans.

Ik heb mijn funicure nu allemaal aan een hand gedaan, maar het is natuurlijk nog leuker wanneer je een geheel eigen look creëert op beide handen.
Op Bourjois.nl en SallyHansen.nl vind je nog meer leuke tips om je nagels te versieren. Veel plezier met je funicure!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.