woensdag 8 mei 2013

Mooi weer: laat je voeten zien

Yes! De zon schijnt! En dan is er niets heerlijkers dan je voeten te bevrijden van sokken en dichte schoenen en je favoriete sandaaltjes, flip flops en sexy open schoentjes uit de kast te halen. Maar… dan moeten je voeten er wel mooi uit zien. Uit onderzoek van Naloc blijkt dat vooral kalknagels en wratten grote afknappers zijn. Maar ook eelt en ruwheid worden vaak niet op prijs gesteld door onszelf of de partner. Daarom is het tijd om je voetjes eens lekker te verwennen.



Voetenbadje
Een goede verzorging begint natuurlijk met een lekker voetenbad. Bijvoorbeeld met badzout of een bruistablet van Kneipp. Gebruik bij voorkeur warm water. Na ongeveer een kwartiertje droog je je voeten af met een handdoekje (een gastendoekje is vaak al genoeg) of een theedoek. Let er op dat je ook de huid tussen de tenen goed droogt, maar dan zonder te wrijven. Heb je verder geen voetproblemen, smeer dan lekker je voeten in met een rijke voetcrème. Masseer deze lekker in voor opgefriste voeten.

Eelt verwijderen
Vervolgens kun je de voeten vijlen om zo ongewenst eelt te verwijderen. Dankzij het warme water komen de huidschilfers al losser te zitten, waardoor het veel makkelijker gaat. Ben je geen fan van vijlen, maar wil je wel babyzachte voeten? Kies dan voor de Exfoliating Socks van Footner. Je hoeft de ‘sokken’ alleen maar aan te trekken en de emulsie in de sokken doet de rest. Na een uurtje trek je ze weer uit en hoef je alleen maar af te wachten. Binnen twee weken heb je babyzachte voeten. Vervolgens kun je daarna de voeten bijhouden met anti-eeltcrème, bijvoorbeeld van Scholl. Regelmatig scrubben helpt ook om de huid van je voeten gezond en mooi te houden.

Kloven
Wanneer je last hebt van heel droge voeten en eelt kunnen er scheuren ontstaan. Dit worden kloven genoemd en vind je vaak terug op de hielen. Deze kloven kunnen pijnlijk aanvoelen. Gebruik dan eerst een crème die kloven helpt te herstellen, zoals de VSM Calendulan Klovenzalf.

Kalknagels
Heb je last van kalknagels? Dan wil je daar vast zo snel mogelijk van af. Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Om de schimmelinfectie te verwijderen kun je verschillende producten gebruiken die de infectie tegengaan en je nagel weer gezond maken. Naloc is daar een van. Wanneer deze producten niet helpen is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Voetschimmel
Een ander veel voorkomend probleem is voetschimmel – ook wel zwemmerseczeem genoemd. Bij zwemmerseczeem heb je last van jeuk tussen de tenen en kan je last hebben van scheurtjes in de huid. Gebruik bij voetschimmel producten als Lamisil, Tea Tree olie of Betadine. Was de voeten en droog ze met beleid af voordat je de aangedane plekjes behandeld. Ook voor voetschimmel geldt: als het te lang aanhoudt bezoek dan een huis- of huidarts.

Vrolijke teennagels
Heb je je voeten lekker verwend en verzorgt, dan zijn ook je teennagels aan de beurt. Net als de nagels van je handen is het beter om de nagels in vorm te vijlen. Knippen kan het beste na een voetenbad, vervolgens kun je de nagels in vorm vijlen. En een leuk kleurtje geven. Als je het aandurft kun je natuurlijk een van de knallende neonkleuren van Essie op je teennagels lakken. Hou je meer van klassiek, dan kunnen pasteltinten zoals roze, lavendel en mintgroen ook heel leuk zijn. Kies kleuren die passen bij je outfit of schoenen – of juist niet. Ook voor nagellak op je teennagels geldt: have fun en wees creatief.


1 opmerking:

  1. Vaak zie je mensen die hebben moeite kom hun voeten te laten zien. Maar zodra het mooi weer is moet je het gewoon doen en gebruik je er de ideale crème ervoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.