dinsdag 7 mei 2013

Leuke uitjes: ga je mee naar buiten?

De mei vakantie is nog in volle gang en met dit prachtige weer is het natuurlijk heerlijk om naar buiten te gaan. Donderdag is het bovendien Hemelvaartsdag en zondag vieren we Moederdag. De ideale momenten om iets leuks te gaan doen. En met deze uitjes en verrassende ervaringen heeft natuurlijk iedereen plezier. Verras mama bijvoorbeeld met een brunch in de dierentuin, laat je schminken op Hemelvaart of doe mee aan een eeuwenoude traditie: dauwtrappen.



Dauwtrappen op de Hoge Veluwe
Heb je altijd al eens willen dauwtrappen en vind je het niet erg om vroeg op te staan? Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt deze Hemelvaartsdag de mogelijkheid om tussen 6 en 8 uur ’s ochtends gratis te komen wandelen, fietsen of paardrijden. Om deze tijd is het park eigenlijk gesloten, dus dat maakt de tocht nog specialer. Dauwtrappen is een eeuwenoud gebruik met Hemelvaartsdag, waarbij men heel vroeg op stond om zingend en op blote voeten op het gras te dansen. In die tijd geloofde men dat dauw op het gras een helende werking zou hebben. Deze traditie wordt door veel Nederlanders nog steeds voortgezet. Bovendien biedt dauwtrappen je de mogelijkheid de natuur op een hele andere manier te ervaren. Misschien maak je wel net zo een mooie foto als het ochtendbeeld van Janny Gommans. Meer weten? Kijk op HogeVeluwe.nl.

Takken voor Moederdag in Dierenpark Amersfoort
Wil je iets bijzonders doen voor je moeder deze Moederdag? Alle mama’s in de dierentuin worden deze dag namelijk verwend. Zo krijgen de bavianenmoeders vers fruit, zijn er lekkere takken voor de kersverse beverratmama’s en wordt ook olifantenmoeder Indra (op de foto met haar dochter Kina en zoontje Kyan) verrast met een lekkernij. Natuurlijk worden ook de mensenmama’s verwend, want je kunt je moeder, schoonmoeder en oma’s trakteren op een heerlijke brunch en een unieke rondleiding achter de schermen. Meer details over dit unieke programma en de tickets kun je vinden op DierenparkAmersfoort.nl.

Dierenpark Wissel viert Hemelvaart & Pinksteren
Dierenpark Wissel in Epe is een kleine, maar zeer leuke dierentuin waar je allerlei bijzondere dieren heel dichtbij kan bekijken. Op Hemelvaartsdag en tijdens Pinksteren (19 en 20 mei) zijn er allerlei leuke, unieke programma’s te volgen. Zo is er een gratis Lentetocht, breng je een bezoek aan de educatiekar Beestenboel, ga kijken als de dieren gevoederd worden of laat je schminken als je lievelingsdier. En misschien kun je zelfs kennis maken met de jonge Corsac vosjes (zie foto) die binnenkort naar buiten zullen komen. Wil je meer weten over de bijzondere activiteiten? Kijk dan op de website van Dierenpark Wissel en koop vandaag nog je tickets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.